Kom min far og besøgte min mor, mig selv og søster på dengang under to år, ca. en gange om året, som jeg husker det. Helt præcist boede vi i en by ved navn Koforidua Jeg husker det var en fest dag for alle, men især for min mor og jeg. Min far havde altid gaver med hjem til os og et  besøg af ham i Ghana havde han en ægte baby born dukke med hjem og tøj til mig. Jeg husker tydeligt hvordan jeg, som dengang kun 6-7 år steg i graderne blandt venner og veninder, da jeg nu havde det sejeste legetøj i hele byen!  – glæden varede kort, da den type legetøj ikke holder længe i en landsby i Ghana.. Jeg husker tydeligt, når min far kom til Ghana tog han mig altid på tur og han tilbragte meget tid med mig..Jeg husker ikke helt præcist, hvor vi tog hen, men det var hver gang en kæmpe oplevelse og jeg nød det i fulde drag. <3

Far og Lari
Min far og jeg.. <3 Han smøre mig ind i creme efter jeg har været i bad.. Og jeg kan godt huske det svagt <3

Det var aldrig sjovt, at skulle sige farvel til min far, når han skulle hjem til Danmark.. Dengang var jeg ikke klar over det var til Danmark han tog til… Vidste bare, at han rejste og kom hjem engang i mellem.

 

Jeg gik i skole i Ghana, og som jeg husker det lå den et godt stykke væk fra hvor jeg boede, så vi var en flok børn, som samles og fulgtes i skole. Jeg husker min skolegang, som noget positivt, dog husker jeg, at jeg et par gange.. eller fem hvor jeg måtte stille mig op til læreren og få et par rap over neglene med en lineal!! Avs siger jeg bare! Shit!  Selv dengang var jeg urolig og klassens “klovn”.. Rap over fingerne med en lineal gør altså naller, kan jeg godt hilse og sige – må gå under ” Nice too know” . På billedet jeg har lagt op her kan I se, hvordan min skole uniform så ud 🙂 Det synes jeg er ret sjovt, at huske tilbage på 🙂 – billedet er hapset fra Google.. 🙂

Skole piger jpg
Skolepiger i Ghana

Min mor og dengang lillesøster på under 2 år boede i et stort murstens hus, som vi delte med andre familier. Vi sov allesammen sammen i en stor seng.  Lige ude foran stod en kæmpe træstub og går man ud og går til højre, stod et kæmpe mango træ, som mine venner og jeg ofte sad i og guffede friske mango i os.. Og når vi var frække blev stenen kastet efter folk.. Det kunne vi bruge timer på… Jeg husker også vi legede meget ved en flod/vandhul hvor der ofte var krybdyr, som slanger og andet godt.. 😉

lari og venner
LARAIBA og vennerne :-)
Huset
Det lykkedes mig, at finde et billede af huset jeg boede i. Her forlader min far og jeg stedet for, at tage på eventyr sammen 🙂 Pigen I ser på billedet havde håber hun kunne snige sig med på tur….

Min mor havde dengang en bod på et stort marked kan jeg huske, hvor hun solgte legetøj fra Europa.. Jeg kan tydeligt huske det, da jeg altid sukkede efter mange af de flotte dukker og ting hun solgte.. Varerne tænker jeg min far har sendt ned til hende, så hun kunne forsørge sig selv og min søster. Når jeg tænker tilbage til mit liv i Ghana, husker jeg det som et lykkeligt liv. Min mor var altid så kærlig og lavede ting med mig. Hun tog mig ofte med ud og besøgte venner og familie. Jeg husker hende, som en udadvendt og åben mor. På billedet jeg har lagt op her ser I hvordan min mor så ud, da jeg forlod hende i maj nu for over 18 år siden. Det er præcis, sådan jeg husker hende <3

Min mor, som jeg husker hende inden jeg kom til Danmark <3
Lari og lillesøster i Ghana
Min søster og jeg i Ghana <3 Laraiba 5-6 år.

Jeg stammer fra en muslimsk familie og både min far og mor var og er troende muslimer. Jeg er de første 8 år i Ghana opdraget i den muslimske tro og gik til koran, da jeg boede i Ghana..   Jeg husker tydeligt, da jeg sammen med mine venner øvede os i, at læse i koranen. Vi gik til koran læsning ca. en gang om ugen, som jeg husker det var dette noget jeg rigtig godt kunne lide og gik op i med min mor. De første år i mit liv i Danmark var jeg i stand til, at læse i koranen og gjorde det med min far inden han blev for syg. Men det blev desværre ikke dyrket efter hans død. Når jeg snakker koranen og muslimsk tro kan jeg ikke lade være med, at tænke på Ramadanen og Eid festen.. En højtid jeg husker, som noget helt vildt stort og festligt.. Jeg kan tydeligt huske, hvordan alle de voksne skulle faste og vi børn så frem til al den lækre mad, som skal smovses efter solen var gået ned.. En enkelt gang forsøgte jeg mig med, at prøve og faste, som de voksne. Det gjaldt selvfølgelig ikke.. Børn er fritaget fra, at faste indtil en vis alder.. Men prøve det skulle jeg… Og tror kun lige det holdt til jeg kunne dufte mad… 😉

Når en Ramadan var slut blev, der holdt Eid og hele landsbyen stod sammen om, at arrangere en kæmpe fest. Vi fik nyt tøj og en masse gaver 🙂 En hel ko blev slagtet og vi børn fulgte spændte med under sådan en halal slagtning, som jeg husker var temmelig blodig..  Vi hjalp til hvor vi kunne, men mest stod vi nok bare i vejen.. 🙂 En enkelt gang var jeg med min mor inde i byen og fejre Eid.. Hold da op… Sikke en fest i gaderne.. Distortion go home.. haha.. Overfyldte biler og et HAV af festglade mennesker med trommer, musik og dans i gaderne… Det var både spændende og skræmmende på samme tid.. Men en oplevelse jeg tydeligvis aldrig glemmer.. <3 Jeg har en datter, som viser stor interesse for det, at være muslim.. Hun ved en masse om troen og spørge du hende om hun gerne vil være muslim er svare et helt klart JA! 😉 – men det alså kun indtil jeg nævner hun skal undvære BACON! haha!

Følg med i næste blogindlæg, hvor jeg fortæller om mit første møde med hvide mennesker..  Som var min mormor, morfar og stedmor i 1995 to år før jeg kom til Danmark, da min stedmor og far skulle giftes. 🙂

Tak fordi du læste med.

logo_brun_bred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *