Min far og jeg ankommer til Københavns Lufthavn d. 9 maj 1997 og jeg husker hvordan vi steg ud af flyet og gik ned ad en lang gang. Vi skulle igennem en dør, som selv kunne dreje rundt, kan jeg huske. Jeg var ikke begejstret… Jeg var nærmere skræmt!!!

Når I nu fremadrettet læser min historie, vil jeg gerne have at I husker, at alt hvad jeg prøvede og gjorde ville være for første gang nogensinde i Danmark. Blandt andet første gang jeg smagte sodavand og slik eller første gang jeg så sne. Det var stort og husker det, som var det i går og jeg glæder mig til, at dele en masse af mine førstegangsoplevelser med jer.

Vi kom til den rulletrappe, som jeg aldrig glemmer… Selv den dag i dag husker jeg tydeligt, hvordan jeg omklamrede min far, som forsøgte at få mig til at tage det første skridt på den tingest. Forinden havde jeg lige set nogle stige på den og så, hvordan de forsvandt derne. Ja, jeg kunne jo ikke se hvad der var forenden, hvor vi stod fra. Det lykkedes – dog stadig klamrende til ham og halvt stående på hans fødder rullede vi ned ad min første rulletrappe nogensinde… Total uvidende om, hvad der ventede mig forenden af trappen.

Jeg husker at jeg holdt min far i hånden, da vi gik ned ad en gang og pludselig stod der en masse mennesker og viftede med flag.. Men EN ting genkendte jeg blandt alle de hvide mennesker… Det ghanesiske flag, som disse mennesker stod og viftede med. Min far og jeg gik hurtigt over til dem. Der var stor begejstring og jubel. De var så glade disse fremmede mennesker. Glade for at se mig og min far. Nogle af dem genkendte jeg. Det var nemlig min mormor, morfar og bonusmor, som to år forinden havde været i Ghana, hvor min bonusmor blev gift med min far. Du kan læse om brylluppet her

Min far og bonusmor var inden jeg kom til Danmark blevet skilt, men på grund af min søster var han stadig en del af familien og derfor de var med til, at tage imod mig i lufthavnen. Jeg har altid set hende, som en bonusmor fordi hun var gift med min far og mor til min søster.

Til DK
Laraiba lander i Københavns Lufthavn med far.

Min far havde pludselig en lille pige i armene. Det var min søster. Jeg kunne godt lide hende. Hun mindede mig om min søster i Ghana, som jeg lige havde forladt. Jeg elskede min søster meget højt og legede meget med hende i Ghana. Jeg husker ikke meget mere fra lufthavnen og hvad, der skete derfra. Det ved jeg at min mormor og morfar kan fortælle mig mere om, men denne fortælling er MIN, set ud fra min synsvinkel og hvad jeg selv kan huske.

Dejligt billede af min søster og vores far.

Det næste jeg husker er mig selv siddene på gulvet i en lejlighed grædende efter min mor… Jeg husker min far siddende stille ved siden af mig på det bløde grå tæppe i stuen. Uden ord blev jeg trøstet… Men hvad kunne han også sige? Jeg var en skræmt lille pige, som lige var blevet taget væk fra sin mor. Alting var nyt og farligt. Jeg kan ikke huske om det var samme dag eller dagen efter, vi ringede hjem til min mor. Jeg husker ikke præcist hvad hun siger til mig, men JEG husker at jeg fortæller hende, at jeg vil hjem til hende… Det var sidste gang jeg snakkede med min mor i telefonen. Min far nævnte aldrig min mor – så det gjorde jeg heller ikke. Hun var ikke et emne længere i vores hjem. Jeg havde en ny mor… Som jeg endnu ikke havde mødt… Min mor blev aldrig glemt- aldrig! Hun fik en plads dybt inde i mit hjerte. Hvor jeg mindes hende, når savnet blev alt for stort… Altid alene i tavshed, når ingen så mig. Jeg turde ikke vise savnet til min mor hverken til min far eller senere til min mormor og morfar hvor jeg levede livet, som en lukket bog.

I Rødovre boede min far i en 1-værelses lejlighed, hvor jeg nu også skulle til at bo sammen med ham. Når man kom ind i lejligheden lå køkkenet lige til venstre. Lidt længere fremme kom der en lille gang, hvor toilettet var. Gangen var lige stor nok til, at der kunne ligge en madras på gulvet og blev brugt som soverum til mig, når min far havde gæster. Fortsatte man lidt længere frem kom man ind i stuen, som indeholdt en stor seng, en sofa, et skrivebord og et fjernsyn. Ja, det var så mit nye hjem, hvor mit nye liv med min far skulle starte.

Vores lejlighed i Rødovre. Far, søster og jeg.

Meget luksuriøst i forhold til hvad jeg lige kom fra.

Følg med næste gang, hvor jeg fortæller om den korte tid jeg havde med min far, inden han blev syg og min “nye” mor, ( fars kæreste) som for mig var den onde stedmor i Askepot.

Tak fordi du læste med.

cropped-logo_brun_bred.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *