Indlægget her kommer af, at jeg i lørdags var ude og handle i en afrikansk butik. For enhver afrikaner bosat i Danmark, er dette noget helt normalt for dem og noget de ofte gør. Men for mig er det noget af en oplevelse, når jeg en sjælden gang får bevæget mig afsted. Jeg vil faktisk kalde det et kultur BOOST! 😀 Jeg husker første gang , efter min fars død, jeg nogensinde har været i en rigtig afrikansk butik, som solgte madvarer direkte importeret fra Afrika. Det er ikke mere end 7 år siden, sammen med min gode veninde, som også er afrikaner. Hun er en haj i det afrikanske køkken og efter vores venskab startede, har jeg fået en masse lækkert afrikansk mad samt lært et par fif eller to.. Men det bliver jo aldrig det samme, når man selv laver det.. Kender I det? 🙂 – nej så er jeg meget bedre til, at underholde, skænke vin, suge til mig og lære. 😉

Nå… Hun tog mig med en dag i en afrikansk butik, som jeg umiddelbart ikke kendte.. Men okay.. På det tidspunkt var hun min første sådan rigtige afrikanske veninde, så alting var så nyt og spændende for mig… Butikken ligger på Nørrebro ikke langt fra Nørrebro station og da vi ankommer kan jeg stadig ikke genkende stedet… Det er først, da jeg rigtig kommer ind og duften… ja, nogen ville nok sige lugten… Men den duft, der med stor kraft indtog mine næsebor, tog mig direkte tilbage til Ghana… Jeg så markederne for mig og hvordan kvinderne stod op af vejen og solgte diverse frugter og madvarer. Det var helt fantastisk..

Jeg var helt VILD i den butik 😆 Mange af de ting de havde i butikken kunne jeg tydeligt huske, men havde ikke set siden jeg kom til Danmark, og noget af det siden min far døde. Alt hvad jeg kunne dufte til, duftede jeg til – og rørte ved alt hvad jeg kunne komme til 😀 I dag tænker jeg, gad vide hvad ejeren tænkte om mig… Min veninde grinte og smilte af mig… Ligesom det skal være. 😉 Nok er jeg mørk udenpå… Men… Ja, behøver jeg skrive færdig? Efter 19 år i Danmark og boende hos danske familier er det ikke mine afrikanske rødder, der skinner mest igennem.

Jeg tror jeg købte hele butikken med hjem den dag, og var mega høj over mit indkøb… Siden da har jeg et par gange handlet i samme butik og har stadig den samme følelse af, at blive sendt tilbage til Ghana når jeg er der. 🙂

Nå, tilbage til i lørdags hvor jeg igen efter meget lang tid var i en afrikansk butik, som lå bag Hovedbanegården. Ja, det er stadigvæk en hel oplevelse for mig at gå i de butikker, som handler med afrikanske madvarer. Jeg bliver helt nostalgisk, når jeg finder ting og madvarer, som jeg husker fra jeg boede i Ghana, men også fra da min far levede. Folk kigger på mig med et blik, der siger “slap af, det er bare jordnødder” eller da jeg opdager DEN ØL(som ikke er en øl har jeg erfaret), som min far ALTID drak!! Alkoholfri selvfølgelig – han var jo muslim 😉 hvilket også betød jeg en sjælden gang, fik lov til at få min helt egen flaske og jeg var helt vild, for jeg elskede det bare. 🙂

Nå… Men 8 flasker røg der med i kurven…! Sammen med alt det andet jeg fik med hjem.. 😀 Der var julelys i mine øjne på vej hjem og det første jeg gjorde, var at åbne en og håbede den smagte, som jeg husker det. DET GJORDE DET!!! Endelig! Lykkedes det mig, at finde dem… Jeg var helt høj og i ” Lari do not share mood!!” og nød EKSTRA meget min afrikanske mad, som blev indtaget med flaske nummer 2! 😉

Se her hvad jeg fik med hjem 🙂

fresh food
Madbananer, kartofler og avocado fra Uganda (føles som Ghana) samt jordnødder. Citroner fra mormor og morfars have :-
Finish food
Kylling i lækker sovs med moste bananer og kartofler. Serveret med en Supermalt..
okra
Okra er noget du kan lave sovs af.. Det smager såååå godt :-)
Øl
Fisk i tomat, som min far tit lavet til mig. Afrikansk soya kalder jeg det i midten og så Malta.
peanut
Peanutbutter til både madder( som Emilia fik her til morgen) og til lækre kylling og kødretter.. :-)

 

Tak fordi du læste med.

cropped-logo_brun_bred.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *