På Enghavevej havde min far købt et lille lokale, som han var i gang med at renovere til en tøjbutik. Jeg kan huske, at vi ofte var dernede, min far, hans kæreste og jeg. Tit kom der en masse af hans venner – hvor meget de hjalp til med renoveringen kan jeg ikke huske, men jeg kan huske at vi altid spiste pizza, når vi var dernede. Min fars yndlings var med kebab, kylling, grøn og rød peberfrugt, løg drysset med tørret chili og ost + ekstra chili. Jeps, den sidder der endnu.  Hver gang jeg kører forbi i linje 3A, skal jeg liige kigge ind gennem bussen. Igen vækker det minder.

Fars butik
Min far i Paris for, at se på tøj til butikken og jeg tager lige en frokostpause mens fars venner arbejder… :-)

Min far tog mig i løbet af min første sommer i Danmark meget i Fælledparken om søndagen, hvor rigtig mange afrikanere boende i København og omegn mødes til grill og høj afrikansk musik. Det var muligt, at købe mad fra mange forskellige afrikanske lande. Jeg elskede at være der, for der var altid børn jeg kunne lege med. Som tidligere nævnt, så kendte min far bare alle, kan jeg huske. Jeg husker også han tog mig med til karneval i Fælledparken, hvor jeg blandt andet smagte spanskrør og har været en sucker for dem lige siden. Eller hver søndag, hvor afrikanere samles til gril, fodbold og hygge om sommeren – traditionen med Fælledparken om søndagen findes stadig i dag og jeg nyder at deltage med min datter, når tiden er der.

karneval
Karneval 1997 med min far.

Allerede i juli måned startede jeg i en modtagelsesklasse i Rødovre, hvor jeg skulle lære dansk, og i august var jeg allerede klar til at starte i en rigtig skole. Jeg husker ikke så meget af min skolegang på Valhøj Skole, som var den jeg gik på. En skole med mange aktiviteter – især atletik kan jeg huske. Der blev lavet mange dansenumre og shows, og hvor musikken var… kunne man altid finde mig… 😉 Det var også mens jeg gik på skolen, at jeg første gang så sne!!! Jeg kan tydeligt huske, hvordan jeg var kravlet op ad nogle ribber i den gymnastiksal vi var i – jeg kigger ud af vinduet øverst oppe, hvor jeg ser sneen falde… Jeg lyver IKKE, når jeg skriver, at jeg skreg i hele salen ” DET SNER DET SNER” Uha, det så jeg får myrepatter, mens jeg skriver det…

Valhøj
Mig på Valhøj Skole sommer 1998. På billede til højre optræder jeg med to andre piger med sangen “Hey margarita” – kan I huske den sang? :-)

Jeg kravler hurtigt ned, nej jeg hopper ned af de sidste trin af begejstring og farer ud i kulden for at mærke og sneen. Min lærer kommer efter mig kan jeg huske… En ældre dame med briller, hun siger intet men lader mig hoppe op og ned et par gange, inden vi sammen går ind. En helt fantastisk oplevelse, som jeg stadig tænker tilbage på med et stort smil. Der gik ikke ret lang tid, så lærte min fars kæreste mig at tage bussen selv fra skole og hele vejen til butikken, som de gik og renoverede. Hun tog turen med mig et par gange, og første gang jeg skulle tage den selv, var jeg både nervøs og spændt. Jeg skulle skifte bus én gang og klippe én gang, når jeg steg på bussen. Det var rigtig nemt og det havde jeg helt styr på.

På bussen steg jeg super stolt og klippede ÉN gang.. Jeg kan ikke huske om den hed 6A i 1997, men det var den buslinje jeg tog fra Rødovre helt indtil Frederiksberg, hvor jeg skiftede til 3A og klippede i bussen, og så kørte den mig lige til fars butik. Jeg var ikke til at skyde igennem af bare stolthed. Men tænk sig, den røg hurtigt, da fars kæreste opdagede at jeg var kommet til at klippe TO gange, en for hver gang jeg steg på en ny bus! – argh.. – troede lige jeg gjorde det så godt! – men det var jo også første gang. Jeg lover jer, at jeg ikke har gjort det siden. Ja, jeg havde respekt… nej, det var sgu nok mere frygt end respekt jeg havde for den kæreste.

Følg med i næste blogindlæg, hvor jeg fortsætter min fortælling om livet med min far indtil han blev syg.

Tak fordi du læste med.

cropped-logo_brun_bred.jpg

6 Comments on Det var kort, men godt. Livet med far i Danmark #2

  • Hej Morten.

   Tak. Ja, jeg husker meget.. Meget mere end jeg egenlig også deler med jer, men ellers kan jeg blive ved.. 🙂 – Måske jeg en dag skriver en bog. 😉

   Jeg elsker at danse i mit voksne liv, men jeg har ikke dyrket musik.. Men det kan vel nåes.. 🙂

   God Pinse 🙂

 1. Sne og bus ture og nye mødre ..ja alt sammen noget der var nyt for dig på godt og ondt..😉Din far var fantastisk, og et vidunderligt varmt menneske😉 som hurtig lærte dansk og meget arbejdsom…lynende intelligent ..og det har du som sagt arvet fra ham…😉😀dejligt at læse din historie …😊👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *