Jeg var en del syg som barn, da jeg stadig ikke havde vænnet mig til det danske klima, men glemmer aldrig da jeg fik skoldkopper og var mega syg. Jeg lå i min fars seng med feber og kunne ingenting. Det kløede over det hele og jeg havde det bare SÅ skidt. Jeg bliver mindet om det hver dag, da jeg har ar efter den omgang på hele kroppen.. Min far forsøgte sit bedste for jeg ikke skulle kradse, men ligeså snart han vendte ryggen til, så fik den hele armen på kroppen..  Kan også huske jeg blev smurt i noget hvidt pulver. ( ja, i dag tænker jeg det er kartoffelpulver for, at dæmpe kløen)

Når min far og jeg kørte ture sammen legede vi altid ” gul bil ” – I ved, den med at slå på låret, når man ser en gul bil. Eller den leg med at gætte hvad man så på vejene. Hånden på hjertet, så husker jeg ham , som en kærlighed far med humor, men én jeg bestemt også havde respekt for. Min far var som nævnt tidligere muslim og han bad flere gange om dagen og gik meget op i det. Han havde en ven, der var ekstrem muslim, kan jeg huske, og altid havde koranen på sig samt en halskædeligende ting, men han havde den i hænderne og ligesom talte antal kugler, der var på, mens han sagde nogle ord. Jeg har siden undret mig over, hvad det er man siger. Et par gange ville jeg også prøve og min far prøvede og lære/vise mig hvordan man bad. Det holdt i en periode, men så mistede jeg vist den interesse.

Min far havde jo også min lillesøster på dengang ca. 1 år, som vi havde på weekend/besøg. Det var altid så hyggeligt, så havde jeg en at lege med. Sommeren 1997 blev blandt andet også brugt sammen med mine nye danske familie, min bonusmors far, hans kone, min søster og familien. De boede på landet, nærmere bestemt Klint ved Nykøbing SJ midt ude i et sommerhusområde. Det er dem, jeg kalder mormor og morfar, og som også er min datters oldeforældre. (tror jeg må komme med et stamtræ, så jeg ikke taber jeg jer)

Når jeg nu sidder her og husker tilbage, tænker jeg på glæde, latter, sommer, varme, sol og hjerterum. Jeg er fra dag ét blevet betragtet som en del af familien. Jeg blev aldrig set ned på eller havde en fornemmelse af, at jeg var anderledes på grund af min hudfarve. Næ, jeg var bare en del af familien nu og det sørgede de i den grad for at jeg følte mig som. Jeg var ret hurtig til at tale dansk og kunne nemt følge med snakken rundt omkring. Min søster og jeg gik rundt på græsset og lege med en træpind med en and vist nok på hjul for enden og i hånden havde jeg en rød sodavand… Min første røde sodavand og jeg har elsket det lige siden – kender man mig rigtig godt vil man vide, at jeg let kan lokkes til næsten alt med en rød sodavand…

sommr 1997
Sommer 1997

Det var hos min mormor og morfar, der blev holdt fødselsdag. Så vi er i august, hvor jeg kom til Danmark i maj måned. Tilstede var min mormors: mor, søster og hendes mand, deres datter + hendes mands og deres søn. Min morfars mor samt min far, søster, bonusmor og jeg. Det er dem, jeg selv kan huske. Vi sad ude i haven ved et langt bord, hvor vi grillede og havde det sjovt. På græsset legede min søster og jeg sammen og vi hyggede os. Min far og jeg kørte rundt på en gammel lyserød cykel, som min mormor og morfar havde stående. Jeg kunne selvfølgelig ikke finde ud af at cykle på den, så han skubbede mig vist bare rundt… Jeg husker vi havde det rigtig sjovt, men så begyndte det at regne, og vi skyndte os alle under en presenning i tørvejr. Tænk, det husker jeg så tydeligt som var det i går, og heldigvis har mormor og morfar et billede af os siddende udenfor. De boede tæt på skoven og vandet, hvor vi ofte gik en tur med hundene. Dem var jeg heller ikke så glade for, da jeg kom til Danmark. Tror ikke mange afrikanere kan lide hunde. – ja, der skal nok være undtagelserne… Jeg var i hvert fald bange for dem til, at starte med. I dag elsker jeg hunde og er opvokset med dem.

regn

Følg med i sidste del af mit liv med min far i min næste blogindlæg.

Tak fordi du læste med.

cropped-logo_brun_bred.jpg

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *