Jeg levede livet med min far i Rødovre, hvor jeg havde en veninde, Fatima. Fatima var en del år ældre end mig og kom fra Somalia. Vi mødtes da vi begge startede i modtagelsesklassen på Rødovre Skole. Hun havde mange søskende og husker hendes mor som et åbent og varmt menneske. Fatima og jeg brugte meget tid sammen, kan jeg huske, men vi mistede kontakten efter min fars død. Mange år efter fik vi igen kontakt, og hun besøgte mig mens jeg boede hos min mormor og morfar. Sidenhen mistede vi igen kontakten. Men jeg glemmer aldrig det venskab vi havde sammen og tænker på hende i ny og næ.

Jeg kan huske jeg var i Zoologisk Have med min søster, bonusmor og mormor. Det har været i efterårsferien, hvor jeg også tilbragte nogle dage i Klint hos min mormor og morfar. Her tog de mig med på besøg på bondegård og det var også her jeg smagte min mormors hjemmelavede pizza for første gang, og det smagte af mere. Det har siden været én af mine yndlingsretter min mormor laver.

bondegård

Jeg husker ikke min 9 års fødselsdag 28 november… mærkeligt nok… men min første jul holdte jeg i Klint hos min mormor og morfar. Til stede var min søster, mormors søster og hendes mand, mormors mor(olde) morfars mor (olde). Jeg var iklædt en flot hvid kjole (kan jeg huske )og havde fletninger i håret. Min mormor elsker julen og det kunne tydeligt ses i deres hjem. Der var nisser og julelys over alt jeg syntes det var så hyggeligt! Jeg elskede julen med det samme! Jeg kan huske jeg kigger ud af vinduet og får øje på JULEMANDEN!! Total begejstret løber jeg hen til døren, hvor døren bliver åbnet og ja… så stod julemanden dér! Sidder helt og smiler og en varme breder sig i kroppen.. Det var en rigtig god første jul i Danmark jeg havde. I øvrigt så var det min mormors søster, som var julemanden. Efter jeg havde fået mine gaver og vi havde sagt farvel til julemanden, sagde jeg til min mormor, at jeg synes julemandens briller var mærkelige, for der var ingen glas i… 😉 – det tror jeg nok de morede sig meget over. Jeg fik en Barbie-bil og Barbie-dukker, Spice Girls samle mappe + kort, og en masse andre gode ting. Det var også den første gang jeg dansede om juletræet og det synes jeg også rigtig godt om. Min far var ikke med til jul, og jeg ved ikke hvor han var. Men jeg havde den bedste jul jeg kan huske og den slags jul, som jeg gerne vil give videre til min datter. Jeg husker den så tydeligt.

jul 1997
Min første jul i Danmark.

Nytår blev også holdt hos min mormor og morfar sammen med min søster og mormors mor. Jeg kan huske hvordan vi gik og pyntede op i huset. Min mormor og morfar altid formået at gøre tingene til noget særligt. Vi sad med fjollede hatte og hagesmække på. Der var bordbomber og alt det nytårspynt man kunne forestille sig. Dog kan jeg også huske, at jeg senere på aftenen blev syg.

nytår 1997
Min første nytår i Danmark.

Jeg havde på dette tidspunkt kun været i Danmark i 7 måneder og jeg havde mere eller mindre glemt- eller nærmere fortrængt mine rødder. Danmark og min nye familie havde taget så godt imod mig, at jeg ikke følte et savn til min mor. Jeg var omringet af gode mennesker, som ville mig det bedste. Det mærkede jeg hurtigt og jeg følte mig tryg.

Jeg tænker i dag om det er det, der har gjort jeg nemmere er kommet mig over tabet af min far som barn. Følg med i næste indlæg, hvor jeg endnu engang skal sige farvel.

Tak fordi du læste med.

cropped-logo_brun_bred.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *