Elsker du ligesom jeg, at fotografere dit barn/dine børn? Får du også nogen gange, at vide du poster liiige lovlig mange billeder af dine børn på Facebook? Så læs med videre…

Du er garanteret en “Mama-Razzi” og til det vil jeg bare sige: Velkommen i klubben! 😉 – du er ikke alene. Vi er mange derude! Jeg fortæller lidt om hvorfor jeg er blevet til en “Mama-Razzi”
Jeg gjorde det MEGET, da Emilia var lille og allermest nuttet og uskyldig 🙂 Men der kunne hun heller ikke sige fra 😉 Jeg har grundforløbet til fotografuddannelsen og et par praktikophold bag mig og har en personlig interesse i at fotografere. Når jeg endelig er i mit “es”, så elsker jeg at fotografere. Naturen/arkitektur krydret med børn er det jeg elsker at tage billeder af. Helt dårlig er jeg heller ikke, når jeg først har mit professionelle kamera fremme 🙂
Når mine veninder og jeg mødtes til hygge med vores børn kunne du være 100% sikker på, at jeg rendte i røven af alle ungerne med enten kameraet eller mobilos… Snigende efter dem koncentreret med tungen ude i den ene side for, at få de bedste og mest naturlige billeder af dem og deres leg. Prøvede at lade som ingenting og nogle gange følte jeg, at jeg var ude på en hemmelig spionopgave med mit kamera… Ja, jeg følte mig sgu, som en ægte og værdig “Mama-Razzi” 😀
I takt med at Emilia og de andre børn bliver ældre og ældre er det blevet sværere, at få lov til at knipse løs! Medmindre de får lov til, at posere og bagefter checke OG godkende billedet!!! Eller også skal man aktivt jagte dem rundt for at få bare ÉT billede af de møgunger… Næh, det er ikke nemt at være “Mama-Razzi” i dag.. 😛

Siden Emilia blev født har jeg taget over 5000 billeder vil jeg tro! Ja, det lyder jo af rigtig mange… Og jeg er nok ret sikker på at jeg ikke ville have taget så mange, hvis jeg skulle bruge et kamera med film, der skulle fremkaldes og derefter i et fotoalbum. Jeg kender kun min mormor og morfar, som stadig får fremkaldt billeder til at sætte i fotoalbum… 🙂 Og ved I hvad?? Det er jeg og resten af familien SÅ glade for! Det er så hyggeligt, når vi samles og vi lige er i humør til at mindes gamle dage og vi så kan hive familiealbummerne frem 😉

Når man som jeg, stort set altid har boet alene med sit barn er det nogle gange, sagt på godt gammeldags jysk, møg træls man ikke har nogen at dele mange af sine glæder og oplevelser med sit barn i hverdagene med. Det har for mit vedkommende i hvert fald betydet jeg har kniiiiiiipset løs på mit spejlreflekskamera og filmet løs på mobilos og delt og delt og delt med mine Facebook venner… Det er helt vildt nemt og smart, når man hurtigt kan hive mobilen frem og skyde afsted… Og så kan de jo let slettes igen – hvis man får taget sig sammen altså… hmmm… Oh nu hvor jeg skal til Ghana er det med en forventning om flere familie medlemer på venneliste og kan allerede nu advare om flere fotos af mit barn, så familien kan følge med.

De sociale medier, som Facebook, Instagram mm. er geniale steder for en som mig, til at prale og vise min stolthed frem til de familier og venner, som vi ikke ser ofte eller som bor i andre lande. Det er en god måde for dem at følge med fra sidelinjen. Især mig der har familie godt spredt rundt. Hvis du er en “Mama-Razzi” vil du vide hvad jeg snakker om 😉 Om det så er de første skridt, første rigtig grin, første nys, første tand, første gang han eller hun skider overalt og man undrer sig over hvordan pokker det kan ende, hvor det nu er endt! – men vi skal liiige nå at have et billede af det klamme lort til ” seee nu har Hans for første gang skidt udover det hele”-Facebook/Instagram status.. eller sågar for mit eget vedkomende, billede af første lort på toilettet!! – der ingen grænser for hvad generation “Mama-Razzi” kan finde på at forevige… Og er det ikke bare SKØNT! 😉 Jeg bliver ualmindelig glad over, at se andre glæde sig på mine og især min datters vegne, når jeg deler billeder, udtalelser eller videoer af hende. Nogen gange SKAL man bare dele sine glæder med nogen – og helst hele verden… – og så er Facebook jo ligesom det tætteste på verden..

Til alle jer, som bliver trætte af baby og børnebilleder…. Bær over med os… Vi… øhhh… JEG er blevet bidt af en gal “Mama-Razzi”-mani og vi/jeg vil bare dele vores lækre unger med jer! Kan du IKKE bære over med os… Så springer du bare let og elegant over vores billeder og lader dem, der vil glædes over vores børn med os komme til! Nøjagtigt, som jeg selv gør hvis jeg ikke magter noget på andres væg 😉

Jeg helt med på at hvis barnet græder eller slår sig, så tager man sig af det – og ikke fotografere som det første. Men udover det, hvad pokker er der så galt med, at dele sine billeder med moster og onkel, som bor i udlandet? Okay… JA Facebook har adgang til dine billeder, men helt seriøst kender du til nogen, som har fået misbrugt deres billeder? Eller brugt dem til reklamer? Jeg tror faktisk ikke firmaerne tør. Jeg er helt med på der sidder klamme mænd derude også kaldet pædofile, som kan nuppe dine billeder… Men vidste du, at pædofile mænd/kvinder ofte er en del af familie/venner og bekendte? Det synes jeg ærligt er langt mere skræmmende… Det kan være naboen, genboen eller overboen. You never know! Jeg nægter at leve mit liv i frygt! Min datter er så stor og bevidst nu, at hun godt ved at jeg deler billeder af hende på min FB. Ja, jeg får og så et nej mor. Og så lader jeg vær’.

Alting med måde. Det er altså ikke nøgenbilleder jeg eller vi deler!

Hvad er din holdning ? – del den gerne her på bloggen i kommentarfeltet. 🙂

Og du kan læse artiklen her.

Tak fordi du læste med.

cropped-logo_brun_bred.jpg

10 Comments on Om at være en Mama-Razzi og hvorfor.

 1. jeg er i så fald en pappa-razzi. Har også familie og venner spredt overalt. Så godt med fjæset. 1. Lort fra min søn…… Ahh, not so much 🙂

  • Jamen VELKOMMEN i klubben! Mega fedt med Papp-razzi! 🙂 Flere af os. Ej, den med lorten… ja, jeg ved ikke heelt hvad jeg tænkte! haha! Men manner jeg var en stolt mor! 🙂

 2. Det er så godt skrevet Lari!! Og jeg elsker bare at følge din og alle mine FB-venners unger.. og jeg indrømmer gerne også at være lidt en mama-razzi selv og deler også gerne Laura med jer.. Hun har såmænd blot overtager pladsen fra kattene, det tidligere var mine modeller 🙂

  • Åhhh, altså og hun er så skøn og se på! Keep them coming! 😀 Og igen.. SÅ er det jo alt med måde! 🙂

   Skal jo heldigvis se hende snart 🙂

 3. Jamen, du ved jo, Lari, at jeg er ligesom dig 🙂 Og jeg har fuldkommen de samme tanker omkring det, som du har. Lilje lægger efterhånden slet ikke mærke til, at jeg fotograferer hende. Jeg har altid et lille kompaktkamera på mig, så jeg kan skyde billeder af Lilje ofte også, mens jeg leger med hende. Der kommer nogle dejlige skæve vinkler af hende, og hun synes faktisk, det er sjovt. Man kan med et let kamera have en hånd fri, mens man f.eks. kravler op på et klatrestativ og jagter hende, og så skyde billeder og grine og snakke samtidig. Jeg laver fotobøger bøger til Lilje med de bedste billeder, og hun elsker at bladre i bøgerne. Og ja Facebook er også en god måde at føre en form for billededagbog af Lilje, primært rettet mod alle dem, der har Lilje kær, men ikke kan følge med i hendes hverdag 😉

 4. Jeg er en mama-razzia og hvis det ikke var for min mand var der MANGE flere billeder på fx. facebook. Jeg er 3. generation mama-razzia, jeg er opvokset med en mor og en mormor der altid havde et kamera i hånden og det har resulteret i knap 4 album af mig og min familien + en kasse med det løse. Mine 2 brødre har lige så mange (og nej de er ikke de samme) og der finder man også en pappa-razzia 😉 Vores familie er spredt fra Skagen til Lolland og i USA, så socialemedier.. I love it!
  Vi er stolte af vores børn og sådan er det bare :-)!

 5. Hej, jeg hedder Livia og jeg er en Mama-razzia!

  Jeg er helt og aldeles enig i alt hvad du skriver her, kunne ikke skrive det bedre selv! Skønt at følge dig. ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *