Et hjem jeg er stolt af. Jeg har boet i Danmark siden jeg var 8 år og ser mig selv 100 % som dansker med flair for afrikanske tendenser. Jeg snakker bedre dansk end mange danskere og har taget de danske traditioner samt værdier til mig. Jeg er opvokset i dansk familie og vil nok kalde mig selv ” super integereret. ” Jeg er så integreret, at jeg læser og ser videoer fra det land jeg kommer fra og er født i fordi jeg ikke ved noget om det. Men skal jeg fortælle dig noget om Danmark? – jeg ku lave en Power Point præsentation. Jeps, så meget ved jeg om Danmark. Det land jeg kalder mit hjem.

Og det gør mig derfor lidt trist på en dag, som denne hvor der er valg i det land jeg kalder hjem og jeg ikke er i stand til, at være en del af valget ved, at give min stemme. Jeg hader følelsen af, at blive holdt udenfor! Og det er lige præcis sådan jeg har det i dag. Jeg hader at blive mindet om, at jeg ikke er en del af noget jeg føler jeg er – nemlig dansker og alene fordi jeg ikke har et dansk pas. Jeg kender MANGE med dansk pas, der ikke kunne være mere ligeglad med det land de bor i af forskellige grunde- og så er der mig og tusindvis af andre. Jeg er ikke den store politiske ekspert, men med en datter på 6 år, der i den grad har stillet spørgsmål til valget fik mig til at tage stilling. Udover det er en JUNGEL fyldt med mudderkastninger og den ene løgn og lovninger, som vi alle ved de ikke kan holde alligevel, så synes jeg altså bare det er min pligt at følge bare LIDT med! Nogen siger der ikke findes korruption i Danmark, men det siger jeg at der gør! Korruption kan vises på mange måder og former… Det glemmer mange ofte. Jeg ville faktisk ikke vide, hvem jeg skulle stemme på i dag! Men har selvfølgelig en idé om det. Jeg går stærkt ind for mangfoldighed og fælleskab blandt andet. Jeg har også den holdning, at man ikke kan sidde på sin flade og brokke sig over samfundet, hvis man ikke gør en aktiv indsat for at forbedre det.

En dag som denne bliver vi, som ikke er dansk statsborgere, men #afrodanskere endnu engang mindet om, at vi ikke er 100% danskere selvom vi føler det. Vi betaler vores SKAT ( som de jo GLADELIGT tager fra os) og gør en aktiv indsats for, at tilpasse os og mange af os snakker sproget til UG kryds og slange! Jeg oplever ofte den, der ” guuud, du snakker jo helt perfekt dansk” eller ” hold da op du er da ret så dansk var’?” øhhh, JA!!! Jeg har boet her i over 18 år!!! Har man overvejet, at der sidder RIGTIG mange, som mig derude med en masse stemmer? Stemmer der bare går til spilde fordi vi ikke må bruge dem. Hvorfor? Fordi vi ikke har et dansk pas! Skid vær med den interesse vi har for landet vi bor i! – du har IKKE dansk pas! Når, men lov er lov! Men så synes jeg heller ikke de skal kræve SKAT af os! – det er sgu da mest fair? Så bliv dog dansk statsborger får jeg tit smidt i hovedet! Men helt ærligt… hånden på hjertet. At få dansk pas vil IKKE ændre mit syn eller følelse på om jeg er en RIGTIG dansker fordi jeg nu har fået dansk pas. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så er jeg ikke hvid og vil af MANGE alligevel ikke blive betragtet, som en RIGTIG dansker alene fordi jeg nu har fået et dansk pas. Sad but true!

Jeg vil nu alligevel gribe chancen og ønsker jer, som kan stemme et godt valg i dag. Emilia og jeg skal på Kirsebærhaven Skole og se hvordan det foregår det med at stemme. Det synes hun nemlig kunne være sjovt.

I dag er også starten på Ramadanen, så god Ramadan til Jer også!

Tak fordi du læste med.

logo_brun_bred

4 Comments on I Danmark er jeg IKKE født, men der har jeg hjemme.

  1. Hej Lari!
    Det fatter jeg ikke en meter af. Hvorfor i alverden har du ikke dansk pas? Hvad er det for en tåbelig lov, der forhindrer dette? Jeg troede endda, at man for nylig åbnede for “dobbelt” statsborgerskab? Hvad er det, jeg har misset her? Og hvad skal der til for at du – som er noget af det mest danske jeg kender – kan få stemmeret?
    MVH

    Morten

    • Hej Morten.

      Jeg har kun permanent opholdstilladelse og skal derfor tage prøven for, at blive dansk statsborger. Så både Emilia og jeg er ghanesiske statsborgere.

      Når jeg engang skal søge om dansk pas bliver det en ansøgning om dobbelt statsborgerskab for Emilia og jeg. 🙂

      Kun et dansk pas kan give mit stemmeret. Det er grotesk og ærgeligt!

      Tak for dit spørgsmål-

  2. Hej Lari,

    Hvor er det grotesk! En prøve? (Har godt hørt om disse prøver, som endog politikere undertiden dumper på). Det er for stupidt, du har jo været dansk i hele dit liv, stort set. Jeg græmmes, lorteland.

    morten

    • Hej Morten.

      Jeg er enig. Den test er simpelthen for langt ude.. Giver ikke mening i mit hovedet. Og det de færreste ved er, at testen kun giver adgang til din ansøgning kommer i betragting. Du kan stadig blive afvist trods du har en bestået test!

      Jeg ryster på hovedet….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *