Model for en eftermiddag var lige det jeg var igår i forbindelse med modeugen. En grænseoverskridende ting for mig… Tro det eller ej! Direkte fokus er ikke min kop the skal jeg sige jer, men når man er iværksætter netop indenfor tøjbranchen og mangler netværk, så gør man meget og man må ofre sig selv. Midt gennem strøget skulle vi af hold på 2-3 gå en nogenlunde lige catwalk mellem alle de mange mennesker på strøget! Jeg er meget ærlig nu, når jeg siger catwalk ikke lige er min stærke side… Og da slet ikke ned gennem strøget i bedste myldretid! – men på med JA-hatten det er jo for en god sag… Og der var andre mere farverige end mig, så jeg skulle nok overleve- og så var det jo godt for mit eget iværksætter projekt. 

” Clothes make the man- Afrika in Denmark” et multikulturelt event med formålet, at fremme Afrika i modeugen. Med forskellige events i København med fokus på afrikansk tøj, hvor african freestyle catwalk på strøget igår var en del af dem. Målet er at vise det afrikanske tøjs evner til, at fortælle en historie på globalt plan. Man ønsker at fremme Afrikas identitet og kreativitet indenfor tøj.

Man må sige projektet falder på et ” tørt sted.” Men nu tror jeg jo på, der er en mening med alt og det derfor ikke er helt tilfældigt jeg er gået ind i tøjbranchen med fokus på afrikansk tøj. Og så støder jeg på projektet her. Egenlig blev jeg allerede tilbage i maj til et andet afrikansk arrangement spurgt om jeg ville være med. Dengang var interessen ikke så stor, men nu kom der sandelig andre boller på suppen. Ingen andre krav på tøjet andet end det skulle være afrikansk. Helt perfekt for mig, at vise nogle af mine kommende vare frem og et sæt af mit tøj.

Ville egenlig hellere have haft en kjole på og efter et meget svært valg og en mindre tøjkrise skulle kjolen på, men desværre var mine arme for korte og jeg kunne ikke selv lukke kjolen! Suk! Behøver jeg forklare mit humør på det tidspunkt kl. 15 min. inden bussen kørte? Så det blev til dette sæt:

image
Som jeg faktisk blev glad for jeg tog på! En anderledes måde, at have afrikansk tøj på end altid kjoler. Med mig havde jeg en sort taske med hånd vævede kente stof. Gudskelov var folk vilde med mit tøj – ja og de andres også! Så det var bare med, at klø på og give de mange turister og københavner noget farverigt, at kigge på en almindelig torsdag eftermiddag. Og så var jeg så heldig, at blive foreviget med en japansk storefamilie… Lucky me!

image

En hel tilfældig dansk kvinde kom forbi mens vi ventede på, at skulle igang. Iført en fed grøn buksedragt og lange perler om halsen. Der var bestemt noget afrikansk over hende eller nok nærmere tøjet og halskæden. Og draget af os i de flotte farver kom hun nysgerrigt over og vupti var hun en del af catwalken! Det var sgu da sejt! Til slut inviterede hun med på cafe og da jeg ingen aftaler havde, så jeg mig selv gå med hende på Cafe Riz Raz, hvor vi fik en lækker vegetar buffet med et glas hvidvin og en god portion rabat. En fantastisk åben og inspirerende dame… Jeg elsker virkelig, at møde nye mennesker og få udvidet mit netværk samt overskride nogle grænser. Det var jo en sjov oplevelse trods alt.

image

‘I kan følge projektet og se flere billeder her

Tak fordi du læser med.

logo_brun_bred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *