Vil du inspirere mig – og andre?
Den travle hverdag er atter ved, at komme snigende! Og selv om jeg har en uge endnu inden min nye hverdag rigtig går igang tænker jeg det ikke er nogen skam allerede nu, at begynde forberedelserne/planlægning til livet, som studerende på SU! Hvilket også betyder en hel anden indtægt efter knap 2 år, som almindelig lønarbejder… Det er helt sikkert noget, som vil kunne mærkes på økonomien.
Så derfor skal der til, at tænkes grundigt over hvad, der ryger med i kurven. Jeg er desværre en værre impulsshopper, der snildt kunne tilbringe op til en hel time i Netto! – især i deres spotvare afdeling, hvor de har en masse lækre ting og ofte har de nogen jeg ikke vidste jeg havde brug for…

Noget jeg SKAL have gjort noget ved! Tænker selv en madplan med en indkøbsliste vil være et godt sted, at starte især for sådan en som mig, der er alene med en på 6 år, der ikke lige frem kaster mad i sig. Men kræsne er vi heldigvis ikke, hvis du altså spørg mig.
Det jeg har allermest udfordringer ved og, som jeg ved mange enlige i min situation kan nikke genkendende til er madspild! Er ikke meget for, at indrømme det, men det er altså et problem her! Hvilket skal løses. Især efter min rejse til Ghana hvor madspild nærmest ikke er eksisterende… Jo, det har helt klart ændret endnu mere på mit syn og holdning omkring mad og spild – og mange andre ting for den sagsskyld.

Jeg skælder ofte mig selv ud, når jeg står og rydder op i mit køleskab og kan se, hvor meget jeg igen, igen smider ud… Hvorfor er det så svært, at få handlet ind til to mennesker – et barn og en voksen vel og mærket. Suk! Den næste udfordring jeg står overfor er spørgsmålet
” hvad skal vi have at spise?” Og her taler jeg vidst for alle og ikke kun enlige forældre.
Det kan være så trættende, at skulle finde på noget nyt og gerne spændende hver dag, som både er nemt, sundt og kan klare på under 30 min. helst 20 – og gerne med en rest lige til madpakken dagen efter! You got me?

Vi er kun lige i den første uge i 1. Klasse og indtil nu er jeg med Emilias hjælp ikke helt ide forladt… Men det vare ikke længe, så står jeg/vi der igen. Altså foran køleboksen i den lokale Netto og stirre helt tomt på alle de muligheder for pålæg! Og selvom der næsten er fritvalg på alle hylder, så kan det stadig være svært for en 6 årig og hendes mor, at tænke ud af boksen!

Kan det mon lade sig gøre på en måde, at dele vores madpakker og ugens madplan? Send mig gerne et billede, link, en opskrift eller del en god hjemmeside med mig og alle andre. Jeg samler det sammen på bloggen og vil løbende opdatere, når der kommer nye opskrifter, tips og råd! Jeg vil forsøge at dele opskrifter, som er egnet for to personer, men alt er velkommen.

For mit vedkommende har jeg et par år endnu, som madpakkejomfru og inspiration i hverdagen vil altså være top. Idag har jeg været total overskuds artrigt og bagt amerikanskepandekager i ekstra mini format, som er let at have med i madpakken, som en lækker snack. Har selvfølgelig bagt rigeligt og smidt nogen i fryseren… Det næste ønske vil være jeg husker jeg har dem i fryseren!

image

Håber I er friske på, at dele nogle mad tips til både hverdagen og madpakken.

Tak fordi du læser med.

cropped-logo_brun_bred.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *