Emilia og jeg skal inden længe på vores ugenlige indkøbstur, som idag bliver i Lidl. Vi har godt nok en Netto lige rundt om hjørnet, men de har bare ikke lige så spændende ting, som Lidl har… Og spændene ting kan vi godt lide her hjemme. Udover dét har jeg opdaget Lidl har et stort og bredt udvalg af økologivare til billige penge. Det kan jeg godt li’. Jeg prøver så vidt muligt det kan lade sig gøre, at spise mere økologisk.

Det er  faktisk heller ikke helt uden en skjult bagtanke, at vi lige har valgt dén Lidl, der ligger hvor Emilias farmor bor i håb om, at hun gav en kop et eller andet – helst noget varmt i dette regnfuldevejr. Emilia har verdens bedste farmor, som vi begge nyder at være i selskab med. Jeg forsøger når vi handler ind til madpakken Emilia og jeg, at handle for hele ugen i håb om, at jeg spare en skilling eller to i sidste ende ved, at undgå indkøb flere gange om ugen. Her har vi en aftale om 2 slags pålæg, to slags frugter, 2 slags gnavegrønt, snack, noget lækkert, rugbrød og lystbrød. Vi har stort set altid æg, makrel og tun på lager til, at supplere op med.

I sidste uge havde hun valgt:
Leverpostej med rødbeder.
Røget makrel.
Vindruer + blåbær
Tomater, Agurker, gulerødder samt peberfrugt har vi altid på lager.
Pølsesnack.
Kanelknækbrød/Pandekager til den søde tand.
Mælk får hun på skolen og ellers en flaskevand.
Madpakken indeholdte mandag:
To rundtenom’er rugbrød med leverpostej og rødbeder – helst så man ikke kan se leverpostegen
En halv pølsesnack
Vindruer og blåbær – lidt af hvert
Tomat og agurk
En pandekage.
Tirsdag:
To rundtenom’er rugbrød med leverpostej og spegepølse.
Halv pølsesnack
Tomat og agurk
Vindruer og blåbær
Kanelknækbrød
Onsdag/torsdag var ret ens:
To rundtenom’er rugbrød med røget makrel/spegepølse
Tomat og agurk
Vindruer og blåbær
Sesamstænger vendt i honning. – de er virkelig gode og kan fås i Lidl til 5kr ca!
Fredag:

image

Personligt synes jeg jo ikke det er noget, at råbe hurra for! Og selvom hun helt selv får lov til, at vælge var det altså sidste uges madpakke indhold. Desværre hjælper det ikke altid på hun rent faktisk spiser indholdet og det vender hjem igen. Er spændt på hvad, der ryger ned i kurven idag.

Hvad hun ellers har fået med i madpakken har været:
Kyllingelår, kyllingespyd, kyllingepølser, minipizza, frikadeller, pitabrød, madpandekager, pastasalater/retter, ris retter, laks, tunsalat, makrel i tomat, æg/æggesalt.
Snacks, grønt og frugt variere meget:
Pølsesnack, nødder, tørret frugt, sesam stænger, kanelknækbrød, frugtstænger, rosiner, agurk, tomater, majs, gulerødder, champignon, majskolber.
Syltede grønt- agurker, hvidkål, gulerødder, chili mm. puttes i en lille boks med tæt låg.
vindruer, blåbær, hindbær, jordbær, granatæble, melon, æble/pære, citron og hvad vi/hun finder på.

Ja, altså… Jeg synes egenlig jeg forsøger, variere det meget. Men måske det er måden det bliver ” serveret” på? Jeg husker tydeligt, hvordan jeg synes min egen madpakke i skolen i skolen var død syg ( sorry mormor og morfar ) da det var meget det samme jeg fik synes jeg.  Vil det mon hjælpe, at sætte spyd i tomaterne og agurken, så det ser lidt mere festligt ud? Gør I noget særligt for, at fange deres sult med øjnene i håb om, at det går lige ned i sulten?

image
Fundet på nettet.

Hvem der bare havde fantasi til det her… Men nu er vi da inspireret… ik.? 🙂

image
Fundet på nettet…

Tak til Jer, der har delt indholdet af jeres børns madpakker til inspiration. Bliv endelig ved og del i kommentarfeltet, der er mange der læser med 🙂

Ha’ en god søndag. 🙂

cropped-logo_brun_bred.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *