Ej, men altså… Efter min helt store omgang med trykket ribben og efterfølgende nyrebækkenbetændelse skulle jeg i sidste uge til tjek af infektionstal, blodtryk mm. da jeg havde afsluttet min antibiotikakur. Gudskelov så alting fint ud og jeg kunne erklære mig selv rask. Jeg døjede stadig med smerter i maven, når jeg spiste- men også når jeg ikke gjorde… Det sgu pest eller kolera! Udfra smerternes placering er det min mavesyre, der igen driller og jeg blev sat på en 14 dages kur med medicin mod mavesyre. – the never ending story! Indtil videre synes jeg ikke rigtig, der er nogen bedre… Med en mistanke om mælkeallergi, skal jeg nu holde mig fra laktose i en måned, for at se om det kan have nogen påvirkning på min mave.

Når man, som jeg har levet et helt “almindeligt” liv, hvor mælkeprodukter har været en stor del af det i forskellige versioner, kan det virkelig være en udfordring, at skulle skære det fra. Det ligger så meget i mig – nærmest som en robot, at tage en pose revet ost, mælk, yougurt, brød, mm. som er mere eller mindre en fast inventar i køleskabet.  Hold nu op jeg er kommet hjemmet hjem et par gange med ting, jeg ikke skulle have… Så sent som i weekenden, da jeg var i Netto og så de havde færdiglavet risengrød – ja, jeg elsker lige præcis dén! Ned i kurven med den og så over og tage en pose revet ost og madlavningsfløde til aftensmaden. Mælk, brød og ost spiser/drikker Emilia så det skulle jeg have.  Jeg siger Jer, jeg har aldrig været så skuffet og bitter, da jeg kom hjem og det endelig slog mig, jeg ikke kunne spise noget af den risengrød jeg ellers lige havde tænkt mig, med en ordentlig klat smør og kanel! – jeg næsten græd… Men mest over jeg jo havde betalt for det. Til aften kom jeg selvfølgelig ost på aftensmaden… Præcis som det var meningen…. Og dog heeelt forkert. Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal kunne holde mig 100% fra ALT med mælk og slet ikke efter jeg fandt denne “Guide til et liv uden laktose” – just shoot me!

Intet mere af det her……. 🙁

image

Men desværre kunne dette faktisk være grunden til mine mange årige mavesmerter. Taget i betragtning af jeg har levet mine første 8 år af mit liv uden mælk. Og kommer til et land, hvor det er fast inventar i et hvert køleskab og det eneste rigtige for end knogler… Det er mig en gåde, at ingen har overvejet jeg muligvis ikke kunne tåle mælk, hvilket er ret sjovt da min mor sagde jeg skulle stoppe med, at drikke mælk efter hun hørte jeg døjede så meget med mavesmerter nærmest 24/7. Så jeg tænker det er forsøget værd.

Spørgsmålet er nu så bare… Skal Emilia hives med på sådan en “ pause”? Det kan da ikke skade hende, at hun også lever en laktose fri måned? – Som helt lille mellem 3-6 mdr var hun faktisk på en mælke fri kur og fik speciel modermælkserstatning, som jeg husker kostede spidsen af en jetjager! Men umiddelbart var der ikke tegn på mælkeallergi. Jeg tænker bare det vil jo gøre tingene en del nemmere, hvis jeg ikke skulle købe dobbelt af alting og dermed ikke blive fristet. Men hold nu op jeg synes virkelig det er besværligt og skal godt nok vende mig til, at tænke mig om… Det værste er næsten, at jeg nærmest er holdt op med, at drikke the for det går altså bare ikke med soya/mandelmælk i. Kaffen har jeg efterhånden vænnet mig til nu. – Gudskelov 🙂

Og bedst, som Emilia og jeg sidder side om side synes jeg hun klør sig rigeligt i håret og jeg laver et luse tjek og finder æg godt gemt i hovedbunden… Et øjebliks stilhed, hvor ingen rør sig i håb om, at fange en lus på eventyr! Jo, jo en lille én ikke mange dage gammel kravlende henover en krølle…. Pis og lort og mange andre grimme ord….. Jeg får lyst til, at samle hele Emilias klasse til en omgang LUSSE KÆMNING!!!! Hun blev sendt hjem til en veninde, der er ved at udvikle en mirakelkur mod lus i afrohår og Emilia kunne passende være forsøgskanin. Tilbage igen og ellers igang med, at rede og denne gang glatte hendes hår. Det var som, at høre lus og æg poppe af varmen… FØJ! Jeg er VIRKELIG træt af lus!!! og ALLE knep gælder! Hvad gør de egenlig godt for??? Har taget et par billeder af vores ” hygge” stund ( bemærk ironi kan forekomme)

image

image

image

Når, men ønsker Jer en god mandag aften. Jeg vil nyde min med en kop the til, at holde varmen med 🙂

Tak fordi du læste med.

cropped-logo_brun_bred.jpg

2 Comments on Fri mig fra et liv uden laktose OG lus i afrohår!!!!

  1. Hej Lari. Jeg er også laktoseintolerant, havde også konstant ondt i maven indtil jeg var 25 år gammel indtil jeg cuttede mælken. Mit råd er at prøve dig frem. Man kan købe laktosefri mælkeprodukter og mange (heldigvis mig) kan godt tåle f.eks. almindelig ost og is mv. i mindre mængder. Du behøver nok ikke cutte ALT som indholder laktose, det ville være så hårdt, men bare mærk efter hvordan det føles i maven når du spist forskellige ting, så får du en god indikator på hvad du tåler <3 er mit råd. Og køb laktosefri mælk og fløde så er du nået langt. Knus fra en som ikke har ondt i maven længere 😉

    • Hej Svandis.

      Tusinde tak for dine råd og fordi du deler. Jeg gør meget af det du skriver og jeg har allerede mærket en stor bedring! Nu skal jeg bare have taget blodprøver 🙂

      Føler mig på en måde LIDT sundere… Hehe..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *