Oh, ja. Så er vi der igen… Årets skolefoto! Udover jeg hvert år seriøst bliver overrasket over det skal koste så meget for nogle billeder, som man efter min mening nærmest ikke kan undgå og købe mere…. Det er svært, at sige nej til det glade og forventningsfulde barn, der med julelys i øjene kommer hjem og fortæller om fotodagen på skolen og efterfølgende venter i spændning til billederne lander på lærens bord og der bliver delt ud i klassen. Stolt bæres det hjem til den endnu mere spændte mor. – Ja, jeg smider i hvert fald IKKE et ” bare ærgeligt vi har ikke råd til, at købe dem” lige i hovedet på hende! Kald mig bare konfliktsky… Personligt kalder jeg det, at vælge sine kampe med omhu…

For jeg kan virkelig godt huske det fra jeg selv gik i skole. Spændningen, snakken og den laaange ventetid på, at få billederne udleveret. Og dagen hvor de endelig kom, var en stor festdag og ikke længe efter var der bytte bytte købmand med de små pasfotos, som blev klisteret fast i sin venindebog… Jo, det giver faktisk nogle gode minder og derfor skal hun selvfølgelig have skoleblleder og ikke bare ét klassefoto, som jeg ved mange nøjes med. Hvilket  jeg godt kan forstå for nogen og noget jeg selv sagtens kunne have fundet på. Indholdet af en standard pakke ser sådan ud:

1 stk. 18×25 cm
3 stk. 13×18 cm
2 stk. 9×13 cm
2 stk. 6×9 cm
4 stk. 3,5×4,9 cm
16 stk. 3,2×4,5 cm
1 stk. Gruppebillede

En god blandning, så der også er til bedsteforældrene… På trods af jeg faktisk glemte fotodagen må jeg indrømme, at min datter er ualmindelig god foran et kamera…  Jeg ELSKER man lige kan ane hun er tandløs og smilet er bare spot on! 🙂

Men på listen over billeder finder jeg intet mindre end 16 små (pas) billeder, som JEG jo udemærket godt ved, hvad er til. Ohh, ja… Back to school and bytte billeder. Og på trods af jeg både havde gode og dårlig oplevelser med billede bytteri, så husker jeg det som noget af det BEDSTE ved, at få taget billeder i skolen. Naturligvis spørge jeg mit barn om hun ved hvad det vil sige, at bytte billeder. Samtalen gik sådan:

Mig: Ved du hva det betyder, at bytte billeder i skolen?
E: Nej, hvad er det???
Mig: Hvis man bestiller den store pakke får man 16 små billeder, man kan bytte med sine veninder med. Så kan man få en veninde bog og klister dem indeni( kan I huske det).
E: Men hvorfor gør man det, når man vi ses hver dag?
Mig: Fordi det er sjovt og hyggeligt…
E: Måske dengang du var lille…..

Billedet er fundet på: gnisterne.dk
Billedet er fundet på: gnisterne.dk

Og JA, det var måske kun dengang jeg var barn man byttede billeder… Sig mig er det HELT slut??? Ingen venindebøger, som dette på billede??? En veninde og jeg snakkede netop om det igår og det fik mig til, at undre mig endnu mere… Findes det endnu? Bytter man stadig billeder? Et af de ting vi blandt andet snakkede om, var hvorfor man egenlig ikke bytter billeder mere? Jeg hører ikke om det eller kender nogen med store børn, der gør det.
Er det mon prisen og folk så kun bestiller klassefoto? Eller er det ved, at uddø?

I hvert fald synes jeg det er synd børnene ikke får oplevet glæden ved, at bytte billeder i skolen… Især når billedet er så godt 🙂

image

Ha’ en skøn aften 🙂

logo_brun_bred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *