Tidligere idag på min Facebook side delte jeg noget, som Emilia havde sagt i en dialog med hende veninde. Noget hun ofte gør, men nogen gange får hun altså bare sagt nogen ting, som er guld og går rent ind under kategorien ” af børn og fulde folk”. Nogen ting er så sjove, tankevækkende og direkte uforskammet! Men det ER jo sjovt, når det kommer fra en 6 (snart  7 årigs mund) – og så længe det ikke går udover en selv og helst ikke offentligt, hvor jeg man ofte ( læs jeg) bliver hængt ud! Som fx. en dag hvor vi stod i en laaang kø til toilettet. Emilia bliver (som altid) først sendt ind på toilettet, og kommer så ud med vaskede hænder. Nok er matematik ikke min stærke side, men lagde dog hurtigt 2 og 2 sammen og kom frem til, der måtte være en vask derinde. Køen bag mig bliver længere og inde mit hovedet har jeg allerede besluttet mig for, at jeg bare skal få tisset og så benytte mig af den vask, der stod udenfor i håb om, at det kunne gå liiidt hurtigere… Ja, vi har allesammen været dén, der stod bagerste i tissekøen…

Jeg når ikke… – og det er helt seriøst, at åbne døren da jeg var færdig før Frk. politibetjent med hænder i hofterne og får halvt råbt ( nok til de første 4-5 i køen hørte det)

” Du har ikke vasket hænder… Så hurtigt kan man altså ikke vaske hænder”

Behøver jeg skrive jeg havde lyst til, at klappe hende en??? Kunne hun da ikke have sagt/spurgt på en anden måde? Heldigvis kunne jeg da sætte hende på plads ved, at pege på vasken ved siden af os og informerer hende om, at der var en meningen med galskaben… Men er det ikke utroligt, hvad man skal finde sig, som forældre??? Jeg har valgt, at dele de 10 bedste jeg kan huske fra de sidste par måneder:

1 På vej hjem fra SFO’en og snakken går ” Mor lære vi i 1. Klasse om vores indre organer?”

2 ” Er det ikke meningen hjernen skal sove, når jeg skal? (kort svar da det ellers kan udvikle sig til en længere samtale!)
“Jo..”
“Men det er som om min først vågner, når jeg vil sove”

3 En meget tidlig morgen… ” Mor hvorfor er det egenlig de muslimske lande, der kun er i krig? – Ja, snakken går om krig her, dér og alle vegne… suk! Min datter er ALT for nysgerrig.

4 ” Nogen gange ville jeg ønske, der fandtes en Narnia” – Dét kender vi vist alle…

5″ Ved du hvad Natur og Talent er mor? For det har vi haft i skolen i dag” – Anede slet ikke man gik sådan op i børnenes natur og talenter i skolen…

6 ” Hvorfor må man rede( aflive) dyr fra, at lide når man ikke må med mennesker”

Spørgsmålet kom et par dage efter vi havde en snak om, at aktiv dødshjælp på mennesker ikke var lovligt i DK. ( Dén snak kunne fylde et indlæg for sig selv) Det har så sat nogle tanker igang hos hende…

7 ” Jeg kan ikke vente med, at se hvad der kommer af spændende teknologi om 23 år” – Helt ud af det blå mens vi spiste aftensmad slyngede hun dén ud… Men hvorfor lige 23 år?

8 ” Mor MÅ jeg ikke nok få fri fra skole i morgen?”
Mig: Nej, det kan man altså ikke bare.
” Men moar jeg kan ikke holde larmen ud i klassen – bare EN dag?”
Mig: Nej, Emilia det kan du altså ikke bare..! – Imens hun sukker dybt og går sin vej kommer der et ” jeg overlever ikke, at gå i skole i 9 år – og slet ikke efterskole”  – Rart at vide jeg ikke skal spare sammen til efterskole så…

9 ” Mor idag gav jeg ” X ” et godt råd!” – når, hvilket råd? ” Hendes mor spurgte om hun ville bruge hendes egne penge eller hendes(morens) og først sagde hun sine egne, men så skyndte jeg mig at viske til hende – brug din mors penge, når hun ikke har flere, så har du dine egne” – Jeg har ingen ord her…

10 ” Hvem har bestemt tingene skal hedde, det de hedder? – altså fx. en mor, bryster og bog?  – Og hvem har ikke tænkt de tanker???

Jeg kunne faktisk blive ved… For når jeg sidder og skriver dem ned nu… Kommer alle guldkornene til mig… Men I slipper for nu… Og så vil jeg samle sammen til en aften med smil herfra 🙂

P.S. – I morgen er dagen, hvor jeg skal holde mit livs vigtigste møde samt salgstale… Nemlig banken, hvor jeg har søgt om en startkapital til en større tøj produktion/kollektion i Ghana. Noget jeg har arbejdet SÅ hårdt på de sidste 2 mdr! Og nu sker det fandme endelig! Jeg er SÅ klar til, at KICK some ASS og tøjet til imorgen er allerede fundet frem! Jeg ville lyve stort, hvis jeg sagde jeg IKKE var nervøs. Det er SÅ ubeskriveligt stort – Heldigvis lyder ham bank manden meget sød… En stemme, der kan huskes. Er det ikke bare spændene? Så send endelig god karma mod min vej imorgen formiddag, det modtages med kyshånd og mere til.

Ha’ en skøn aften.

logo_brun_bred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *