Tanken om, at være selvstændig har jeg haft ligeså længe jeg kan huske det, og er typen der altid ideer i hovedet… Og udfra mit uddannelsesvalg samt arbejdsopgaver gennem de sidste tre år, som administrativmedarbejder har jeg på min helt egen måde forberedt mig selv på hvor jeg nu står i dag. Jeg har tillært mig en viden om, at styre en virksomhed indefra med alt, hvad det indebære. Så jeg følte mig godt rustet til, at vide hvor jeg skulle begynde.

Vejen hertil har ikke været nemt og har kostet mig meget personligt og et job, som jeg egenlig var ret glad for. Idag tænker jeg tilbage og kan se det var det, der skulle til.

Jeg gik ned med stress og stod pludselig i en situation, hvor jeg ikke vidste hvad jeg ville med mit liv. Arbejde ville jeg gerne, men hvordan? Alting så ret sort ud og med en kæmpe rejse forude på det tidspunkt, der fyldte enormt meget psykisk var tanken om, at komme tilbage til min hverdag med 37 timer om ugen bare ikke indbydende! Hos min stress terapeut snakkede vi om hvad JEG ville hvis jeg helt selv kunne bestemme. Og jeg var ikke i tvivl… Iværksætter… Men hvordan?

“Det kan kun gå galt ” sagde hun.

Den tyggede jeg lidt på og tog hende på ordet! Hurtigt kunne jeg se for mig, hvordan det her rent faktisk godt kunne lade sig gøre. Bevares der var en masse praktiske ting, der skulle holdes styr på blandt andet, hvordan jeg bedst stoppede på min dengang arbejdsplads og hvad jeg så skulle leve af mens jeg forsøgte mig, som iværksætter. Jeg har altid gerne ville læse videre og jeg har brugt rigtig meget tid på, at undersøge mine muligheder med den uddannelse jeg allerede har. Det jeg allerhelst ville var, at søge ind på CBS og læse HA og Erhvervsøkonomi. Noget jeg synes er spændene og fået kendskab til gennem mit arbejde. Desværre viste det sig jeg manglede nogle fag for, at kunne søge ind på uddannelsen. Jeg gav dog ikke op…

Jeg var endnu ikke helt klar til, at skulle arbejde fuldtid og hvis jeg skulle arbejde igen kunne det kun være på deltid. Enkeltfag var noget jeg kendte til, da mange af mine veninder enten læser det eller har gjort. Så jeg undersøgte mine muligheder for, at læse enkeltfag – altså de fag jeg manglede for at søge ind på CBS. Imellem tiden kæmpede jeg en kamp med lægen, arbejdet og fagforeningen om, at få tingene til at gå op! Vigtigst på det tidspunkt tilbage i april var, at finde en måde hvor jeg på lovlig vis kunne rejse til Ghana, da jeg stadig var sygemeldt. Jeg havde valget mellem, at rask melde mig eller sige op! Ingen af delene kunne komme på tale…! En fyring med en fritstilling havde jo været drømmen her… Men det ville koste arbejdspladsen 3 mdr. med betalt løn.

Så var det jeg fik et tip… Om at min arbejdsplads påtænker, at nedlægge min stilling! – og man ville bruge det som fyringsgrundlag… Hold da op tænkte jeg! Det ændrede kraftigt på mit syn på min arbejdsplads, der ellers indtil nu har udvist stor forståelse. Jeg valgte at se det, som et tegn på jeg skulle følge min egen plan.

Og dét var lige præcis, hvad jeg gjorde! Stress eller ej… Det var nu eller aldrig følte jeg. Og så kunne det jo kun gå galt. Så fra tanken om, at gøre det til jeg stod med mit CVR nummer var der gået mindre end 10 dage! SÅ kan man tale om, at handle… Grunden var selvfølgelig jeg skulle nå, at import registreres så jeg kunne udnytte chancen og tage mine første parti vare med hjem fra Ghana. Igen var dette ikke en nem vej, men det lykkedes og min tur til Ghana blev altså min første forretningsrejse. Planen var jeg skulle nå, at finde mine kommende leverandøre. Siden jeg kom hjem har jeg knoklet med 200 km/t for at få det til, at lykkedes!  Jeg har trukket på mine netværk, deltaget i gå – hjem – møder, iværksætter arrangementer for ikke, at snakke om maaaange timer med budgetter mm. Jeg lyver ikke når jeg siger det har været hårdt! Som i pisse hårdt! Men hold nu op en fed følelse for hvert positive skridt…

Jeg tror SÅ meget på det! Og dét kunne banken altså OGSÅ føle på mig… Det er ikke nogen hemmelighed, at alle iværksættere har på ét tidspunkt brug for en start kapital og jeg er ingen undtagelse. Stort set alle steder man læser om iværksætteri kan man ikke undgå, at falde over de gentagne gange, der bliver nævn hvor svært det er, at få et lån/startkapital gennem banken… Dette har jeg især været nervøs for. Men med hårdt arbejde og et stort engement og et fantastisk team bag mig er det FANDME lykkeds!!! Og så i første hug! Jeg var forberedt på et nej fra bankens side, men det gjorde mig nu ikke noget, da jeg selv har en god slat til opstart og lå inde med en plan B, C og D! 😉 Bare jeg kunne få den erhvers konto oprettet, så jeg kunne få lavet min webshop færdig.

Idag lykkedes det og jeg har aldrig følt mig SÅ godt tilpas foran ikke bare én, men to bankrådgivere! Hårdt arbejde betaler sig i dén grad! Og jeg tillader mig, at være MEGA stolt over mig selv! Hell YEAR! NU starter det hårde, men virkelig sjove arbejde og jeg glæder mig til den spændene rejse med #Coloursbylaraiba. Jeg håber I vil være med på min rejse.

Et af de ting jeg har lagt mærke til under opstarten er, at fejle ikke er set som en styrke i Danmark, i andre lande ses det som en kvalifikation fordi man har forsøgt sig selvom man fejler og går konkurs. I Danmark kan man godt blive stemplet på at have fejlet, hvilket for mit eget vedkommende også har medvirket til, at jeg ikke har turde prøve før nu, hvor jeg havde chancen. Med andre ord er det jeg vil frem til er, at vi bør arbejde mod en mere anerkendende holdning overfor iværksætteri. Det er hårdt at være nystartet iværksætter i Danmark med alle de afgifter og skatter, som der skal betales til. En kæmpe hjælp ville være en nemmere overgang fra arbejdsløshed – fx. dagpenge og kontanthjælp til selvstændig iværksættere. Og så ellers væk med alt det bureaukratiet og stå sammen og ikke blive modarbejdet.

Jeg glæder mig virkelig meget til, at dele mere og ikke mindst sneak peeke kommende produkter. Hvis I ikke kan vente kan I følge med #coloursbylaraiba på instagram, hvor vi meget snart vil dele lidt af vores arbejde og produkter.

Tak fordi du læser med, og må I have en dejlig aften.

logo_brun_bred

4 Comments on Fra tanke til handling – Hell f*cking YES!!!

  1. Hi Girl
    Det er stort, sejt og mega positivt det du gør for dig selv og det du viser andre.
    Jeg vil med glæde følge det du får hjem og 👍 for din virksomhed og fremtid
    Held og Løkke Ulla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *