Jeg ved efterhånden ikke, hvordan jeg skal forholde mig følelsesmæssigt, når det gælder omtale af min familie i Ghana…

På den anden side stråler jeg over alle de mennesker jeg mødte og ikke mindst genforeningen med min mor og kæmpe familie, der rummer over 300 fordelt forskellige steder i landet, men mange af dem boede altså stadig i Koforidua, hvor jeg er født! Det var helt fantastisk pludseligt, at stå der blandt SÅ mange, der alle gik rundt med samme ar på venstre kind, som mig selv og vide hver og en er jeg i familie med. Her i Danmark har jeg følt mig så alene… Jeg blev ofte mindet om den biologiske familie jeg ikke havde i Danmark, men altså var i Ghana… Og for mit vedkommende var det en glimrende måde for mig, at holde styr på de forskellige vi mødte…
Så på den anden side er jeg lykkelig over jeg kom hjem med den viden om, at jeg har en kæmpe familie i Ghana, hvor jeg ALDRIG var glemt! Jeg mærkede kærligheden med det SAMME! En meget overvældende og ny følelse for mig.

Så er der på den ene side en enorm skuffet Lari, der føler hun ikke er kommet hjem med det hun håbede på! At min rejse ikke endte, som jeg ønskede og stadig enorm ked af det! Skuffelsen sidder faktisk så dybt i mig, at jeg endnu ikke har formået og få min rejse bearbejdet, men blot lagt det bag mig og ligesom sagt ” det var så det”. Selvfølgelig har jeg fået snakket/fortalt om min tur til dem jeg lige har mødt på min vej, men kun de positive ting selvfølgelig, som der jo også var masser af!

Jeg håber på, at finde en jeg kan få snakket ud med og få bearbejdet alle mine følelser godt igennem! For jeg har mange af dem, og ambivalente slags. Det er netop også et af grundende til jeg endnu ikke heeelt har kunne få mig selv til, at dele min oplevelse med Jer! Jeg er meget splittet omkring hvordan jeg skal gribe og tackle det med de følelser jeg sidder med tilbage med idag. Men en ting er sikkert det kræver noget professionel hjælp. Jeg har været heldig, at have så travlt siden jeg kom hjem, at jeg har fortrængt min oplevelse lidt… Skuffelsen vil nemlig ingen ende tage før jeg har fået snakket min tur igennem…

Som nævnt længere oppe fik jeg endelige den familie jeg troede jeg ikke havde tilbage… Og der fulgte to “hemmelige” søstre med! Nok er jeg min fars førstefødte, men jeg er ikke min mors! En nyhed der kom virkelig bag på mig! For det gjorde mig pludselig til ” lillesøster”, når jeg altid har troet jeg var min mors førstefødte og altså ældst i søskende flokken. Jeg tog til Ghana med viden om to søskende dernede, men kom hjem med yderligere to! Den ældste på altså 27 år bosat i Spanien og har TO børn!!! Og en på 22, der har en pige på 2 år, som jeg jo mødte dernede…. Jeg var IKKE til, at skyde igennem da det gik op for mig JEG var MOSTER!!!! Hallooo… Jeg er MOSTER!!!

image

Det var for vildt og jeg elskede hende med det samme! Total mosters pige fik jeg senere bekræftet, da musikken en aften kørte…! Ikke et øje var tørt tør jeg godt indrømme. Udover min søster havde min niece på 2, var hun også gravid igen og med termin idag!!! Så jeg fik lige sendt hende en besked om hvordan det gik, og spurgte om vi havde fået en ny baby i familien…. Der gik ikke længe før der var et svar tilbage med et ” I have given birth to a baby boy” og SÅ var jeg igen ikke til, at skyde igennem! Emilia jeg tog lige en ” jeg er blevet moster, jeg er blevet moster, jeg er blevet moster” – sang rundt i stuen for, at bagefter tage den igen men med ” jeg har fået en fætter, jeg har fået en fætter, jeg har fået en fætter” – ja ret skal være ret! Ingen forskel sagde Emilia… Vi er bare glade og stolte herhjemme! Emilia, der elsker at tegne gik straks i krig med en fiiin tegning til hendes nye fætter.

image

Det er noget helt særligt med en dreng, da der ellers kun bliver født piger på min mors side. Det vildt at tænke på, jeg er nr. 2 ud af 5 søskende og alle piger… Mærkelig og hyggelig tanke… Som så mange andre ting ved den rejse.

En dejlig nyhed på en grå og regnvejrsmandag. Midt i en tid hvor vi ikke hører, om andet end død og ødelæggelser i verden! Men der er altså også positive ting rundt omkring, som når verden får en ny borger i Ghana! Min lille nevø, som jeg glæder mig til at møde en dag.

Tak fordi I læste med.

logo_brun_bred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *