Jeg indrømmer det gerne… Jeg havde gået og drømt og fantaseret om mig selv, som Lucia brud! Forestillede mig selv gående der med lys på hovedet forrest i min hvide kjole… Mens alle klappede og udbrød ihh og og åhh, fordi jeg var så smuk, som en Engel! Ja, jeg levede meget i en fantasi verdenen, som barn…

image

Men inderst inde vidste jeg det jo godt… At en neger – jeps, jeg skrev ordet! For det var præcis sådan jeg blev omtalt! – Ikke kunne være luciabrud! Det ville aldrig komme på tale… Og jeg blev da også mindet om det et par gange. Men jeg drømte om det præcis, som de fleste af pigerne i min klasse gjorde! Jeg havde for længst opgivet og nøjes nu blot med, at fantasere og håbe. Jeg husker det tydeligt, det var min dengang dansklærer, der skulle fortælle os hvem, der havde fået den store ære, som Lucia brud…

Skæbnen ville, at jeg blev valgt som Luciabrud og hold da op det kom bag på mig! Og i den grad resten af pigerne i klassen også… Faktisk så meget, at de blev skide sure allesammen, og nu ret så upopulær blandt pigerne… Ikke at jeg nogensinde har været populær i klassen, men mig som Luciabrud gjorde det ikke bedre!

Suk… Det var ikke sjovt! Flere forsøgte, at bestikke mig til, at give dem min plads og andre var bare modbydelig onde! Nogen ønskede jeg blev syg den dag, så de kunne få min plads…. Så var der dem, der frøs mig total ud! Men fandeme nej, om jeg ville opgive min chance og drøm om, at være Luciabrud! “Neger” eller ej! Jeg blev rigeligt mindet om jeg var “neger” og de kunne altså ikke være Luciabrud! Men jeg fik pludselig også nogle veninder på den bekostning… Desværre af de forkerte grunde!

Men de kom over det… Tror jeg da!

Jeg gik SÅ glad og stolt hjem til min mormor og morfar, som heldigvis delte glæden med og  jeg kunne mærke stoltheden fra dem! Det gav mig styrken til, at være ligeglad med de onde kommentar og blot glæde mig over JEG blev valgt! Tak til min dansklære for den store mulighed! Jeg glemmer det aldrig… Derhjemme skulle jeg øve og min mormor fandt en hvidt lagen og jeg fik en krans på hovedet….

image

Så da min egen lille engel skulle gå Lucia første gang i børnehaven var det med et flashback tilbage til folkeskolen og der var IKKE et øje tørt! Jeg var stolt! Virkelig stolt!

image
Lucia i børnehaven <3

Misundelse er en grim ting og kan virkelig sætte nogle grimme ar… Og børn… Hold da op børn kan være onde og modbydelige…! Heldigvis ved jeg tiden har ændret sig og vi er blevet klogere…. Ordet “neger” som i dén grad har kostet mig mange tåre er ikke længere et ord, der gør mig ondt. Jeg NÆGTER, at lade mig blive påvirket og synke ned på folks niveau, når jeg en sjælden gang bliver kaldt det. Det praler direkte af mig og jeg tænkte ofte stakler… Stakkels ynkelige mennesker der ikke kan forsvare sig selv, så de er nød til, at bruge et skældsord mod mig. Dét siger mere om dem end mig. Jeg tror jo mindre vi reagere overfor disse mennesker uden hjerner, der føler de har ret til, at bruge ordet ” neger ” jo mindre spændende bliver ordet…  For hvem gider kalde folk noget, der ikke påvirker dem? Dét er jo ikke sjovt, når det bare praler af.

Egenlig er jeg ofte blevet kaldt “min lille neger mus” sagt med glimt i øjet af folk, der kender mig. Dét har aldrig påvirket mig, fordi jeg har lært ikke at tage selve ordet til mig. Jeg ved mange ikke deler samme synspunkt, som mig og det skal de have lov til. Vi ser alle tingene forskelligt og oplever tingene forskelligt.

Tak fordi du læste med.

logo_brun_bred

2 Comments on En “neger” kan ikke være Luciabrud…!

  • Kære Kirsten.

   Af hjertet TAK for din kommentar! Et ked af du har oplevet noget ligende, da jeg jo ved hvordan det kan sætte sine spor selv mange år efter.

   Gudskelov er vi/folk blevet klogere.
   Tak for dit kompliment, der varmer helt vildt!

   Rigtig god søndag <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *