For, at tage toppen af min nervøsitet over jeg snart skal i Statsforvaltningen og sidde ansigt til ansigt med Emilias far, har jeg valgt, at dele en yderst ubehagelig oplevelse, der skete for Emilia i sidste uge, så jeg ikke skal sidde og køre mig selv helt op, men liige give mig selv noget andet, at tænke på… Jeg tror mødet nok skal gå godt. Det er vel i vores begges interesse, at vores datter skal have det godt. Men jeg vil ikke lyve, når jeg skriver dén mand kan give mig søvnløse nætter og få angsten frem i mig. Hvilke beskyldninger skal jeg nu sidde og forsvare? Dét må tiden vise om få timer… Indtil da vil jeg aflede mine tanker. 

I sidste uge, hvor jeg skrev et indlæg om, hvordan vi havde fået ubudne gæster i form af de klamme børneorme, og jeg mildeste talt panikkede! Mest over alt det vasketøj, der nu skulle vaskes- suk! Som noget helt naturligt fra min side, som var det lus hun havde fået fik jeg skrevet ud til alle forældre på intranettet om disse bæster, der nu havde fundet vejen til os. Dét manglede da bare, at man informerer så man kan være mere opmærksom på det derhjemme.

Reaktionen på denne besked fra nogen forældre kom fuldstændigt bag på mig! Så meget, at jeg kogte af raseri da mit stakkels barn, med våde øjne på vej hjem fra SFO’en fortalte mig, at nogen af pigerne hjemmefra havde fået besked på, de ikke måtte lege med hende fordi hun havde fået børneorm og det smittede! Øhhh, WHAT… Ej, dét kunne virkelig ikke være sandt tænkte jeg og håbede på det var en løgn! Sådan var der, da ikke nogen mennesker/forældre, der kunne være??? Jeg havde allerede smurt ærmerne mentalt op, og var klar til, at skulle konfrontere disse forældre…!  Nøøøj, jeg var så rasende! Jeg faldt dog ned på vejen hjem(gudskelov) og endte med, at skrive en fælles besked ud til alle forældrene inklusiv klasselæren… Den vil jeg lige starte med, at dele:

Kære forældre.

Emilia fortæller mig idag om en rigtig ubehagelig oplevelse i skolen om, at nogle af børnene havde fået besked hjemmefra om, at de IKKE måtte lege med hende fordi hun havde fået børneorm og det smittede!

Dét er helt korrekt og jeg herhjemme var i vildt panik og selv bekymret for, hvordan det skulle takles… Det er ikke noget vi har haft før, men synes faktisk jeg har været ret hurtigt ude med, at få hende i behandling. Jeg kan GODT forstå man som forældre ikke ønsker ens barn smittet, da det er noget MØG!

Men helt seriøst… At fortælle sit barn man skal holde sig væk/ikke lege med vedkommende fordi man hjemmefra har fået dén besked gør mig ærligtalt rigtig ked af det på hendes vegne, der med tåre i øjnene står og fortæller mig dette.

Hvordan ville I have det, hvis det var jeres eget barn? Ville I mon overhovedet have modet til, at fortælle det og dermed gøre børnene opmærksom på hygiejnen? Personligt havde jeg allermest lyst til, at lade som ingenting da jeg synes det var lidt pinligt… Men ved også, at jeg som forældre ville blive glad for den info, så jeg kunne være opmærksom.

Dét vil jeg genoverveje, hvis det skulle ske igen. Mit barn skal ikke opleve denne ydmygelse hun følte foran klassen idag. Det er mig helt uforståeligt, at voksne mennesker kan takle det på denne måde.

Emilia har fået desinfektion med i skolen til, at bruge ved hvert toilet besøg i håb om, at holde den gode hygiejne. Jeg ved ikke hvad jeg mere kan gøre.

Hilsen.

En ked af det Emilia og hendes noget skuffet mor over, hvordan voksne mennesker kan være…!

Gudskelov blev dette fælles opråb taget godt imod af de fleste forældre og mange var enig med mig i, at måden det blev håndteret på var helt forkert. Jeg blev ked af det på Emilias vegne, da jeg netop havde lovet hende, at hun IKKE ville blive ” drillet ” med det, da de andre børn jo ikke ville vide noget, men kun at der var børneorm i klassen… Dén kunne jeg jo så stikke skråt op!

Jeg lagde det bag mig… Og så alligevel ikke… For det fik mig nettop til, at tænke over hvad og hvordan vi taler med vores børn og deres måde, at forstå/opfatte tingene på. Jeg har selv ” dummet ” mig på denne måde, da Emilia flere gange kom hjem og fortalte, hun blev ” truet ” af en pige fra SFO’en… Det var næsten dagligt jeg skulle høre på de to havde været oppe og toppes. Det sjove er jo, at de virkelig gerne vil lege sammen, men er altså to ret dominerende piger, der hver vil bestemme. En dag fik jeg nok og fik sagt til Emilia ” Jamen, så må I jo lade vær’ med, at lege sammen, hvis I alligevel skal skændes hele tiden ” I mine øre lød det måske opgivende, men Emilia hørte det således

” Min mor siger jeg ikke må lege med dig, fordi vi skændes hele tiden ” Så dét var det hun fik sagt til den anden pige…. ARGH, altså.. Det var jo ikke sådan ment… Jeg fik det SÅ skidt! Og måtte tage en snak med Emilia om det. Dét fik altså sat nogle ting i gang hos mig om, hvordan vi taler til vores børn og hvilken effekt det kan give videre. Man tænker ofte ikke over det, så derfor valgte jeg altså, at dele denne oplevelse i håb om, at det kan sætte nogle tanker i gang hos andre forældre og hvordan man taler med og til sit barn. Jeg vælger, at tro på disse forældre havde formuleret sig uheldigt og børnene blot havde opfattet det anderledes…

Og med disse ord og mine noter er jeg SÅ klar til, at vende snuden mod det møde jeg længe har ventet på. Dét skal blive godt, at komme på den anden side.

Og et ønske om en god dag til Jer 🙂

Tak fordi I læser med.

logo_brun_bred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *