På denne skide kolde, men smukke vejr det har været i dag med sol og blå himmel vil jeg dele min ” den bedste suppe nogensinde ” i følge mit skønne barn! Og vi kender jo allesammen den, der ” af børn og fulde folk ” såååå!

I hvert fald har jeg aldrig set hende spise så meget suppe, at der faktisk kun var plads til to pandekager, som jeg lovede jeg ville bage såfremt hun altså skraldede kartoflerne, som vi skulle bruge til suppen. At hun så mente to kartofler var rigeligt, når jeg nu proppede alle mulige andre grøntsager i også, købte jeg sgu ikke! Hvem laver en kartoffel/porre suppe (ala Lari) med to kartofler??? Når, men hun slap altså alligevel efter de to kartofler, da jeg godt kunne regne ud vi ellers ikke ville få mad inden sengetid!

Som sædvanligt kan jeg godt lide, at ændre lidt på originale opskrifter, så de får lidt ekstra pift og denne suppe er ingen undtagelse….

Kartoffel, porre & broccoli suppe:
Det skal du bruge:
1 kg kartofler
En broccoli
3 lange porre
4-5 fed hvidløg
To løg
Ingefær efter smag (jeg brugte et stykke på ca. 10 cm.)
Maggi grøntsagsboullion – eller hvad du har i dit køkken.
Bacon til dem, der har lyst.
Lækker brød til, hvis man ønsker dette.

Tilberedning.
Alle ingredienser bliver skraldet eller skyllet rigtig godt! Skære det hele ud i små stykker, så det hurtigt kan blive kogt og nemt for en blender, at blende det hele sammen. Alt sammen op i en stor gryde og vand lige op til grøntsagerne er dækket. Når alle tingene er godt gennemkogt tager du din stavblender ( eller hvad du har ) og blender til det hele er godt blendet og uden klumper. Hvis du synes suppen er for tyk kan du koge noget vand og smide en boullion terning i og spæde til suppen indtil den har den konsistens du ønsker 🙂

image

Et hurtig opkog, hvor du lige smager til med salt og peber. Du kan evt. komme noget fløde i hvis man ønsker det. Det var dog slet ikke nødvendigt her.

Jeg lavede en stor portion, så der var til aftensmad i dag ( og frokost til mig ) også. Jeg lyver ikke, når jeg siger den smagte bedre i dag!!! Mums filibaba siger jeg bare!

image

Man kan jo også tilføje gulerødder, hvis man lyster.

Med en godt fyldt mave og total afslapning vil jeg blot ønske Jer en god aften! Og håber I får en god første forårsdag i morgen! Jeg var selv ude på en længere gå tur i morges på 5 km i det skønne vejr på årets sidste vinterdag! Jeg lover Jer naturen er i fuld gang med, at gøre klar til forår! Det var skønt!

image

Tak fordi du læste med.

logo_brun_bred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *