Jeg siger Jer en kamp det har været for, at få de skide falafler i hus! Alt for mange gang var jeg ved, at opgive og så tænkte jeg fandme nej! En food processor, der brænder sammen og bunden der falder fra hinanden skal fandeme ikke holde mig fra, at få mine falafler!

Så jeg smed alt og hev mit barn afsted mod den nærmeste Kvickly kl. 18 lettere gal og mega hormonel! Jeg skulle bare have en ny food processor NU! Og guderne må vide, hvor jeg var endt henne hvis ikke Kvickly havde en. Jeg tør slet ikke tænke tanken….

Jeg vidste jo, hvor gode de ville blive for den opskrift jeg endelig havde fået bikset sammen er bare den bedste for mine smagsløg! En lånt opskrift som jeg har pimpet lidt op med ekstra chili og ingefær, som jeg jo elsker i nærmest alt!

Emilia der kunne se mors frustration hjalp til og det endte med jeg fik mine falafler præcis ligeså gode, som jeg husker dem.

image

Opskriften finder I lige her:

Ca. 400 g kikærter, som har stået i blød i alt for mange dage, men 12 timer mindst vil jeg anbefale.
1 stort løg
4- 5 fed hvidløg alt efter størelse
En hel chili – stærk
En stor klump ingefær – kan undlades.
Saften af en citron og revet citronskral
1 spsk salt
2 spsk st. koriander
2 spsk st. spidskommen
Frisk persille
Olie til stegning.

Gerne økologisk, men ikke et must.

Det hele blendes sammen til en fast masse, der kan formes. Varm olien godt op og så ellers skal de steges til de er gylden brune over det hele.

image

image

image

image

image

Til slut vil jeg sige velbekomme…! Emilia har godkendt dem og hun er ellers ikke sååå vild med falafler…

image

Tak fordi du svingede forbi og have en dejlig dag. ☀️

logo_brun_bred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *