I dag fejres Eid rundt omkring i verden. Og jeg går rundt og mindes tilbage til for et år siden, hvor jeg selv var med til, at fejre denne store festdag med min mor, søster og resten af familen i Ghana. En oplevelse jeg aldrig vil glemme og vil altid mindes om med stor smil og glæde.

Det helt vildt, at tænke på det allerede er et år siden jeg mødte min mor efter 19 år i Danmark. En rejse der var længe ventet fra min og sikkert også min mors side også. Et gensyn der på mange måder gav mig ro i sjælen, men gav mig desværre også mange ting med hjem, som har været utrolig svære, at takle følelsesmæssigt. Tanker og følelser jeg endnu ikke ved, hvordan jeg skal slippe igen. En rejse som ikke blev, som jeg havde håbet på eller ønsket. Den manglende kommunikation og alene tid med min mor gjorde det svært for mig. Måske en psykolog samtale vil være godt, men jeg er vist ikke klar på trods af det nu er et år siden…

På trods af det vil jeg alligevel sende mange positive tanker afsted til hele min familie hjemme i Ghana og håber de får en fantastisk Eid fest! Jeg kan lige se for mig, hvordan der bliver danset og kvinderne med deres vilde makeup og deres aller fineste kjoler og smykker! Paraden gennem byen med hver sin stamme dans og trommer man ikke kan stå stille til! Åh, hvilken fest og hvor ville jeg gerne være en del af den – igen.

Her er min mor ved, at give mig henna på fødderne mens jeg får flettet hår, så jeg er fin til Eid festen ❤️
Her er min mor ved, at give mig henna på fødderne mens jeg får flettet hår, så jeg er fin til Eid festen ❤️

image

En ung mand kom lige forbi og slagtede en høne...
En ung mand kom lige forbi og slagtede en høne…
Min mor laver fufu! Smagte som en drøm! Mums.....!
Min mor laver fufu! Smagte som en drøm! Mums…..!
Fufu med krabber! Jeg er kæmpe fan af denne ret!
Fufu med krabber! Jeg er kæmpe fan af denne ret!
Min søster og jeg er klar til parade i byen med trommer og dans! Min mor var uden tvivl stolt!
Min søster og jeg er klar til parade i byen med trommer og dans! Min mor var uden tvivl stolt!
Er klar til parade med min fars familie. Lige bagved med står min fars bror og den gamle mand er min farfars bror. Overhovedet i vores stamme. Levede min far var det ham, der ville være overhovedet, som den første fødte.
Er klar til parade med min fars familie. Lige bagved med står min fars bror og den gamle mand er min farfars bror. Overhovedet i vores stamme. Levede min far var det ham, der ville være overhovedet, som den første fødte.
Fest i gaden! Manner der blev danset...
Fest i gaden! Manner der blev danset…

Hvem der bare var der igen…

Rigtig god Eid til Jer, som holder det.

logo_brun_bred

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *