Når livet tager en helt uventet drejning og man står med en fortrængt fortid, der pludselig bankede på – og med så store konsekvenser, at mine børn og jeg har lidt et kæmpe tab. En fortid jeg aldrig troede ville se dagens lys, men nu er vi så her!

De sidste par måneder har været en magtkamp om min tavshed og loyalitet med trusler og politi. En loyalitet som de sidste 20 år, men især de sidste 10 år har påvirket mig i sådan en grad, at jeg har været psykisk op og ned gennem mange, mange år. Indlæggelse på psyk. spiseforstyrelse, angst – ja, listen er lang! En loyalitet som har kostet min identitet, psyke og troen på jeg ikke fortjener bedre end, at være en brik i andres liv og gøre deres tilværelse et bedre sted er så groet fast i mig, at jeg hurtig finder mig selv i denne “ pleaser “ rolle overfor min omgangskreds og desværre – selvom jeg er fuld bevist om jeg bliver udnyttet, så formår jeg ikke at sige fra. Jeg nøjes med det gode jeg får da alternativet er at jeg ender alene og ensom. Min værste frygt som barn, og det sætter sig bare fast i hovedet på mig. 

Det er svært når man fra helt lille barn oplever så massiv psykisk vold i en dysfunktionel familie med alkoholmisbrug, at tro man fortjener bedre. At man faktisk ER værd at elske! Jeg er igennem den psykisk vold og massiv kontrol opdraget til, at tro jeg IKKE er noget – og slet ikke værd at elske hvis jeg ikke er perfekt og pleaser… Jeg var ALDRIG god nok! ALDRIG som barn! Eller jo, når jeg var PRÆCIS som DE ønskede mig.!

Den psykiske vold har formet mig, som det menneske rigtig mange kender. Om det enten er fra folkeskolen, efterskolen, fotostudiet, kontorudd. arbejdspladser, venner, veninder OG familien, så har I alle fået præcis den Lari I ønskede. Min evne til at tilpasse mig miljøet jeg befinder mig i er på ekspert niveau. Ligesom jeg er ekspert i at smide facader op. Jeg indtræder et rum og på under 10. sek. har jeg mærket stemningen og miljøet jeg befinder mig i og så ved jeg PRÆCIS, hvilken Lari der skal frem…

Nu vil jeg LEVE med mine børn og ikke kun overleve gennem andre! Efter 10 års massiv hjælp fra psykologer mm. Formåede jeg IKKE, at falde så dybt i sort hul, som jeg ellers ville have gjort! Jeg blev denne gang grebet i faldet af den lille håndfuld familie, som ønskede at LYTTE til mig og tro på mig! Og tak til den mest fantastiske psykolog jeg går hos nu. Du givet mig den tro på mig selv, jeg ikke anede fandt sted i den lille skrøbelige sjæl jeg gemte på. Det er MIN tur til at fortælle om den del af min barndom, som jeg har gemt på i mere end 20 år! Den del jeg bliver truet med at holde for mig selv, fordi ingen må vide det om dem! Når ingen vil lytte, må jeg selv fortælle den barske historie. For mig selv!

Lige her kan I læse mere om bloggen nu, hvorfor den er vækket til live igen efter et par år og dens formål. Jeg har et kæmpe ønske om, at bryde tabuet om alkoholmisbrug samt psykisk vold på både børn og voksne. Men jeg oplever nu den massive tabu omkring dette, og DERFOR endnu vigtigere jeg åbner op! For JEG er ikke alene! Tværtimod.

Da jeg ikke møder støtte i min omgangskreds om at sætte fokus på emnet grundet tabuet omkring det, vil jeg bliver SÅ taknemlig for din deling, kommentar eller en  like på mine sårbare delinger! Kender du nogen som har det svært og har brug for konkrete værktøjer eller blot ønsker at vide, der er andre som føler, tænker og reagere som dem selv, så visk dem lige i øret og tip dem gerne. Det er enormt grænseoverskridende og MEGA angst provokerende det jeg har sat i gang. Men jeg tror VIRKELIG selv på jeg kan gøre en forskel for dem ( os ) der lider under psykisk vold enten fra barndommen eller som voksen i parforhold! Jeg tør snakke højt, da jeg er så meget ovenpå psykisk/mentalt efter 10’års behandling i skjul for omverdenen. Den viden jeg har nu, skal gives videre gennem MIN healings process nu.

#brydtabuetnu

Tak for din tid,

De kærligste ønsker

Lari.

F1E5C8F5-52EF-4B81-935B-E477DD3898CB

3 Comments on Den psykiske vold – Der formede mig.

 1. Lari 😘 som jeg har nævnt før, er du den sejeste quinde i min verden 🤞🏻 Jeg holder meget af dig, og syntes stadig at de ferier vi var på sammen var Mega sjove og hyggelige😋 og stort kado til dig for at du åbner posen for verden 🙏🏻🥰❤️❤️❤️

  • Det var nogle af de bedste minder fra min barndom! Der var ingen kontrol, ingen efter mig, men I gav mig luft og fri til at være BARN! ❤️ Nu ved du hvorfor I ALTID har været noget særligt for mig!

   Tak for den omsorg – Jeg er evig taknemlig 🙂

   Bedste kram
   Lari.

 2. Kæreste Lari.. Du er så sej 😘 Ja emnet er tabu, det mærker jeg selv.. Har jo prøvet det selv, og det giver men.. For mig er du en ener, og jeg knus elsker dig, fordi du tog min søn under dine fantastiske vinger. Du er og vil Altid betyde noget særligt for mig.. ❤️🥰Kram, tanker og kys fra Rikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *